EvroligaKošarka

Ataman: Rizikovali smo sa Petruševim, naša mala greška

Utisci se polako sležu posle druge titule šampiona Evrope, trener Efesa u intervjuu Milijetu uporedio je drugi trofej i emocije sa onima nakon prvog.

Bio je veličanstven osećaj kada smo pobedili pred 20.000 navijača. Ali verujte mi, bio sam veoma miran pre utakmice. Na primer, veliko uzbuđenje me je uhvatilo pre našeg prvog finala da nisam mogao da spavam, ali sada sam bio spokojan. To je iskustvo. Samo sam se koncentrisao na igru. Da nisam već doživeo ranije to uzbuđenje, možda ne bih mogao da povlačim dobre poteze. Ali kada se meč završio i kada sam osvojio drugi pehar u nizu, osetio sam veliku radost. Ako se sećate, rekao sam da ću ovog puta podići pesnice pred publikom. Evropljani nisu baš navikli na to. Ali na kraju, svi to vole. Ovo je sada zabava, da pokažete osećanja kada pobedite ili izgubite.

Sezona nije počela na željeni način, dugo se lutalo, pravljene su greške, jedna od njih je prema rečima iskusnog trenera i angažovanje Filipa Petruševa.

Sertač je imao veliki udeo u osvajanju prošlosezonske titule. Ekipa se navikla na njega. Pošto je otišao, dogovorili smo se sa Džokom Lendejlom, ali je on imao opciju ‘izlaska’ u NBA, što je iskoristio nakon što je igrao veoma dobro na Olimpijskim igrama. Odlučili smo da rizikujemo sa Filipom Petruševim, mladi igračem koji je je proglašen za MVP-a Jadranske lige. To što je prvi put došao u tako veliki tim i što fizički nije mogao da dostigne taj nivo bila je mala greška. Naša. Danston je takođe bio van forme u to vreme, svi su govorili da više ne može da igra. Bilo je i zasićenja zbog osvajanja Evrolige, možda počevvši i od mene. Činjenica je i da su protivnici bili motivisaniji protiv nas, što nas je uspaničilo i bili smo napeti. Nismo dobili ono što smo želeli.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet