EvroligaKK PartizanKošarka

Ataman: Važno je pobediti i bez zabavne košarke

Panatinaikosov trener je i posle pobede nad Partizanom u 22. kolu Evrolige govorio o svemu što je pratilo njegovu ekipu u prpremi iste.

– Pre utakmice smo bili svesni svih problema i važnosti utakmice, kao i koliko je Partizan kvalitetan tim. Tri četvrtine nismo uspeli da pronađem rešenje za njih, posebno za Doužera. Nisu nam dozvolili da igramo svoju igru prvih 30 minuta, ali stigli smo do veoma važne pobede u poslednjem kvartalu. Važno je pobediti i bez zabavne košarke. Nismo se dobro pripremili za ovu utakmicu, niti smo dobro trenirali. Imali smo mnogo problema sa povredama i bolesnim igračima. Zbog toga smo malo izgubili fokus, što je bilo primetno u prvom poluvremenu. Nekoliko puta smo gubili koncentraciju, što je Partizan koristio da se vrati.

Ova utakmica je bila prava ratnička, prelomila ju je odbrana, Ergin Ataman naglašava koliki je značaj ova dva boda.

– Bili su veoma agresivni u prve tri četvrtine, a u poslednjih deset minuta smo mi bili agresivniji. Nismo igrali sjajnu košarku, ali smo pokazali veliki karakter. Posebno kapiten Slukas, koji je vodio ovaj tim. Tako smo ostvarili jako važnu posebnu, čak i u momentima kada nismo prikazali zabavnu košarku. Razgovarali smo pre utakmice. Posebno o utakmicama koje smo izgubili u prvom delu takmičenja. Zbog toga je ova utakmica, kao i sledeća.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet