ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Avramović: Nadam se da ću biti spreman da pomognem ekipi u finalnom delu sezone

Partizanovu ekspediciju u Madridu dočekao je jedan od njihovih članova koji je u špansku prestonicu došao ranije zbog pregleda operisane ruke.

– Doktor je generalno zadovoljan, operacija je uspela. Danas sam bio na pregledu, pričali smo oko rehabilitacije i povratka, izuzetno smo pozitivni.

Momentum je na strani Reala, vratili su se iz dve pobede minusa, ipak, optimizam Alekse Avramovića nije opao.

– Nema predaje. Kad je krenulo onako sa one dve utakmice, nisu to bile košarkaške stvari, bavili smo se onim što do sada nije bilo viđeno u Srbiji. Bilo je teško usmeriti fokus na košarku. Taj loš momentum je Real iskoristio, međutim, vidim da je energija na nivou, momci su dobro raspoloženi. Nadam se da ćemo sutra pobediti i izboriti put u Kaunas.

U razgovoru za klupsku televiziju uvek raspoloženi bek prokomentarisao je kako je to igrati kada naspram sebe imaš Valtera Tavaresa.

– Ima ruke ko albatros, radi šta hoće, skida lopte kako hoće. Moraš da vadiš trikove, fore, ako hoćeš da ga nasamariš, ali vrlo teško. Mi imamo tu prednost sa Smajlijem u popu koji je bio sjajan u prve dve utakmice, nadam se da će tako i sutra. Opet, to je Real Madrid i na 2:0 za nas, i na 2:2. Moramo da budemo na 110% svojih mogućnosti da bi pobedili takvu ekipu. Da li su ranjivi? Svakako da jesu. Mislim da smo kvalitetniji tim od njih i da smo igrom to pokazali.

Dobra vest je da će se Avramović oporaviti na vreme da pomogne reprezentaciji, ukoliko oporavak bude brži nego što se očekuje, možda i saigračima u klubu.

– Meni reprezentacija puno znači, za taj deo bi trebalo sigurno da budem spreman. Što se tiče ove sezone, ona nije gotova ali moraćemo da pratimo situaciju. Ne znamo koliko će to trajati, mnogo je rano pričati o tome, ali se nadam da ću biti spreman da pomognem ekipi u finalnom delu sezone.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet