EUROFudbal

Babić: Laknulo mi je kada je lopta završila u mreži

Srbija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo iako nije izgledala protiv Bugarske onako kako smo se nadali. Strelac drugog gola je u intervjuu za Meridian sport potvrdio da je pritisak sputao ekipu.

– Bilo je napeto. U četvrtak sam se tek pridružio momcima. Zbog virusa nisam mogao ranije. Osećaš veliki pritisak kada znaš da te 90 minuta deli od Evropskog prvenstva. Skoro 24 godine smo čekali na plasman. Da su okolnosti drugačije, normalnije, sve bi bilo lakše. Pritisak u dobroj meri sputava igrače, koliko god da su iskusni. Nebitno je da li imaš 30 ili 20 godina u ovakvom trenutku. Na psihološkom aspektu je zaista bilo mnogo teško. Naš glavni cilj je bio da se plasiramo u Nemačku i uspeli smo. Verujte mi, hteli smo da pobedimo, nismo kalkulisali. Sasvim zasluženo je ostvaren veliki uspeh.

Gol kojim je sprečio poraz mu je prvenac, Srđan Babić se dotakao i kritika kojima je odbrambeni deo nacionalnog tima izložen.

– Godinama unazad stižu kritike na naš račun. Nekada su one zaista opravdane, ali ne toliko često. U pojedinim trenucima nemoćni smo da reagujemo. Igramo napadački fudbal, u ofanzivnoj formaciji, a onda nazad ostaje mnogo slobodnog prostora. Pružamo maksimum i daćemo sve od sebe da ispravimo i te greške koje se dešavaju. Naravno da sam se obradovao prvencu i iskreno bih voleo da ih bude još u budućnosti. U momentu kada su oni poveli sa 1:2, razmišljao sam samo o tome kako da izjednačimo. Bilo mi je potpuno svejedno ko će postići gol. Laknulo mi je kada je lopta završila u mreži. Hteo sam da opravdam poverenje selektora koji mi je pružio priliku da igram istorijsku utakmicu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet