ABAKošarka

Bajić: Igokea je moj život

Igokea je proslavila 50 godina svog postojanja, u to ime najuspešniji trener u istoriji kluba prisetio se za Meridian sport svojih početaka u klubu.

– Pedeset godina kluba velika stvar za malo mesto znajući naš trnovit put od samog početka do danas. Ja sam od 1986. godine vezan za ovaj klub otkako sam prvi put došao na trening i 37 godina sam igrački tako i trenerski vezan za klub. Igokea je moj život i na moju sreću mnoge lepe stvari su se dešavale u proteklom periodu. Sa 13 godina sam počeo da treniram košarku i ceo moj put vezan je ovde. Sećam se da smo zimi trenirali u staroj školskoj sali u Aleksandrovcu, a leti na betonu sve do punoletstva, nakon čega me je put odveo u vojsku. Nakon toga pet godina sam proveo u ratu, ali i u samom ratu smo se okupljali kako bi igrali prvenstvo Republike Srpske. Te 1993. davali su nam odsustvo po dva, tri dana kada je trebalo da igramo turnirski takmičenja i tako smo održavali kontinuitet u tim teškim vremenima. Iz svega toga Igokea je došla do današnje dvorane i uspeha jer je jedna velika porodica. Zato je klub i opstao.

Ne krije Dragan Bajić da mu je sezona u kojoj su Igosi trebali da izbore Evroligu bolna tačka, iako je ponosan na nju.

– Mi smo imali proslavu nakon utakmice sa Krkom pobedom smo i definitivno bili prvi. Slavili smo što igramo Evroligu, naravno da je bilo razočarenja posle toga, pogotovo kod igrača, Joksimovića i Dozeta kojima je to moglo da zaokruži karijeru. Liga je imala svoja pravila na početku ali kako se koje kolo završavalo a mi pobeđivali dolazilo je do novih informacija kako će se nešto menjati, sve do momenta kada je postalo jasno da nama Evroliga neće dozvoliti da igramo.

Razlozi koje su izneli su bili nedovoljan kapacitet dvorane, da nemamo aerodrom u blizini, adekvatne hotele za taj nivo takmičenja i tada je promenjeno pravilo u odnosu na početak sezone. Mislim da je to jedna od najvećih nepravdi koju je neki klub doživeo kada je sport u pitanju. Sigurno da klub nije bio razvijen dovoljno u svim segmentima u odnosu na današnje vreme. Bio bi to veliki zalogaj za naš klub, ali verujem da bismo pokušali da ispratimo velikane. E sad koliko bi to potrošilo resurse kluba i kako bi uticalo na budućnost…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet