ABAKošarka

Bajić: U velikom smo problemu

Igokea je uz mnogo problema savladala MZT, osam igrača u rotaciji uspeli su nekako da iznesu ovaj meč ali je jasno da je to veliki problem za dalje.

– Jako bitna pobeda za nas, gledajući momenat u kome se nalazimo. MZT-u želim puno sreće u nastavku sezone. Što se tiče same utakmice i nas, moglo se primetiti da smo imali rotaciju od osam igrača. Juče smo ostali i bez Marića, koji se povredio. Jednostavno, u velikom smo problemu. Znao sam da će biti dosta oscilacija, gledajući energetsku potrošnju u proteklih par dana i da smo imali malo vremena za samu pripremu za MZT. MZT je nezgodna ekipa, sa dosta iskusnih košarkaša. Dobro su popunjeni na svim pozicijama. Igraju sa 10-11 igrača u rotaciji i uvek imaju svežine. Večeras ne mogu zameriti igračima ništa, jer mislim da su momci dali maksimum.

Glavobolja prati Bajića od početka sezone, sada je to eskaliralo.

– U nekim trenucima sam morao izmišljati pojedinim igračima pozicije. Jedno vreme sam sa dve trojke igrao na visokim pozicijama. Većim delom utakmice, oni su igrali sa pet igrača koji imaju domet u šutu za tri poena. Morao sam kombinovati odbranu i tu smo sebi pravili problem kada je skok u pitanju. Na kraju, kad se podvuče crta, ne treba zameriti mojim igračima neke stvari. Ono što me brine je nastavak, jer već u petak igramo sa Zadrom, a u subotu putujemo za Prag na meč Lige šampiona. U nezgodnom trenutku igramo na svaka tri, četiri dana. Gledajući ovu rotaciju, samo se bojim da se još neko ne povredi. Ali šta je tu je, rekao sam momcima i pred utakmicu, ima nas koliko nas ima i da moramo dati maksimum. Pobeda je u ovom trenutku najbitnija. Nikakva analiza, pobeda je najbitnija i sada je na nama da se odmorimo i što bolje spremimo za Zadar.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet