ABAKošarka

Barać: Jedino što ne možete da kupite je vreme

Mega je u šestom kolu AdmiralBet ABA lige izgradila veliku prednost protv Zadra, ispustila je, pa na krilima Nikole Topića slomila iskusnijeg protivnika.

– Čestitam igračima na načinu na koji su se spremali za utakmicu, puno svakodnevnog fokusa bilo je potrebno da bismo igrali onako u prvom poluvremenu. Odgovorili smo na sve stvari koje Zadar čini nezgodnom ekipom. Kao plod toga, taj deo igre je završen kako je završen. To je iskusna ekipa koja može žmureći da igra, promenili su igru u drugom poluvremenu. To je znak da smo odradili domaći zadatak kako treba, ali i da to treba da bude pouka za neke naredne utakmice.

Detaljnije se Marko Barać posvetio drugom poluvremenu u kome je njegova ekipa upala u kanal, pa se iz njega i izvukla.

– Podigli su defanzivnu agresivnost, počeli da udvajaju na piku. Da li smo imali nedovoljno dobre uglove, zadržavali loptu, ostaje da analiziramo. Ono što raduje je što su moji mladi igrači pronašli dodatni motiv nakon što se Zadar vratio, da se ta utakmica još jednom dobije. Čestitke rivalu, imaju izvanredne rezultate, imali su veliku seriju pobeda. Želim im sreću. Jedino što ne možete da kupite je vreme. Naravno da sam zadovoljan. Ovoj ekipi je potrebno da provodi vreme zajedno, kako na treningu, tako i da stiču iskustvo kroz igranje kvalitetne lige. Očekivano je da iz svake neizvesne završnice izlazimo nešto iskusniji, da iz poraza naučimo, da ćemo igrati sve bolje. Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo u neizvesnim završnicama. Isto, da ćemo u slučaju ovakve igre u prvom poluvremenu, lakše privoditi utakmice kraju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet