ABAKošarka

Barać: Moramo da se menjamo

Ni iz četvrtog pokušaja Mega nije uspela da se domogne prvog trijumfa u AdmiralBet ABA ligi, posle produžetka Cibona je sa Novog Beograda odnela dva boda.

– Čestitam gostima na zasluženoj pobedi, uspeli su da uvedu utakmicu u ritam koji im odgovora, igre „pet na pet“ i čitanja napada. Probali smo da odgovorimo na pogrešan način. Dogovor je bio da se utakmica ubrza pre svega agresivnom odbranom, načinom na koji pritiskamo po čitavom terenu, međutim nismo još došli do tog nivoa da razumemo na koji način se to radi. Pokušali smo potpuno suprotno, uzimanjem ishitrenih rešenja u napadu i uveli se u nedostatak samopouzdanja. Na nama je da nastavimo da radimo, treniramo. Analiziraćemo utakmicu. Moramo da se menjamo, da shvatimo šta je danas Cibona radila i to je nešto što će raditi svi timovi koji vide velike prednosti na terenu u individualnom smislu. Moramo da se pogledamo, da shvatimo šta se dešava i radimo da se to popravi.

Detaljno je mladi trener prokomentarisao tok meča sa Zagrepčanima.

– Kada primite 56 poena u prvom poluvremenu, nema šta da se priča o agresivnosti u odbrani. Problem je bio i konstantno targetiranje prevelikog broja naših igrača od strane Cibone koja je na previše pozicija imala veliku prednost napadački, karakterno, individualno… Na svaki način. U drugom poluvremenu smo uspeli da uspostavimo agresivnost na lopti, igru na čitavom terenu, da ubrzamo na način na koji smo se spremali čitave nedelje i to je dalo rezultate. Probali smo da sakrijemo taj veliki broj igrača koji su bili meta za igru jedan na jedan određenim korekcijama i to je dovelo da imamo prednost na nekoliko minuta do kraja i završnicu koja je trebalo da bude stvar rutine. Sve što je trebalo da radimo je da ne dozvolimo brojčanu prednost na terenu, otvorene šuteve i igru dva plus jedan. Sve što sam zahtevao, desilo se suprotno. Jedna trojka, doduše iz velike daljine, dva puta neke dva plus jedan situacije i okrećemo se u situaciju u kojoj imamo nekoliko sekundi do kraja i igru na otvorenom terenu. U tom momentu je došlo do nesporazuma kod odbrane i prostora za prodor našeg najboljeg igrača za to, međutim, usledila je pogrešna odluka i napadanje u dubinu bez pregleda igre. U produžetku ubačena dva poena su posledica sakrivanja defanzivnih „mečapova“ i traženja postave koja defanzivno može da odgovori individualno i karakterno. To je dovela do toga da napadački izgubimo svežinu i ritam.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet