ABAKošarka

Barać: Za neke stvari je potrebno iskustva

Mega nije uspela da odbrani domaći teren u osmom kolu AdmiralBet ABA lige bez obzira na to što je na poluvremenu protiv Krke imala dvocifrenu prednost.

– Pre svega čestitke Krki, odigrali su jako dobar meč i zasluženo pobedili. Nakon ubedljive pobede u Baru, pribojavao sam se da bi moglo doći do neke ovakve situacije. Pokušavao sam da reagovati sa dosta razgovora. Ali očito da danas od starta nismo bili pravi. Onako kako smo igrali prethodne mečeve, nismo igrali danas. Nedostajalo je odlučnosti i dobrog ritma u oba pravca. Sveli smo se na to da zavisimo od pik igre, koja danas nije bila dobra. Za neke stvari je potrebno iskustva i za očekivati je da mladi momci ne reaguju dobro.

I kada kritikuje Marko Barać to radi kao pravi pedagog, svojim košarkaškima pruža podršku i pokušava da ih nauči iz grešaka.

– Moji igrači imaju moju podršku i siguran sam da će radom biti bolji. Ne smemo prestati sa stvarima koje su donosile uspeh. Neophodno je da kroz odbranu, dolazimo do lakih poena u napadu. Toga danas nije bilo. I pored toga, imali smo dosta dobrih pozicija, ali nas šut nije služio. Krka je dobro branila reket, mislim da je bilo momenata kada smo mogli doći do lakih pogodaka. Znali smo da im gori pod nogama, bili su silno motivisani i pogodili su neke teške šuteve. Moramo analizirati susret i biti bolji u narednim duelima.

Upitan je mladi stručnjak da li su možda on i igrači nošeni dobrim partijama pre ove unapred upisali pobedu nad protivnikom u krizi.

– Naprotiv, ja nikada ne upisujem pobede pre utakmice. Pokušao sam da reagujem kroz razgovore jer sam znao šta može da se desi mladim igračima posle velike pobede. Mladi košarkaši imaju dosta oscilacija. Danas su one išle u pravcu kada se lomilo, Krka je pogađala a mi nismo. Nikada ne upisujem pobedu protiv bilo koga, a kamoli tima koji ima dobre igrače i trenera.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet