ABAKK PartizanKošarka

Barać: Žao mi je što nismo bili bolji

Derbi 17. kola AdmiralBet ABA lige to baš i nije bio, Mega ovoga puta nije mogla da parira Partizanu duže od prve četvrtine.

– Čestitam rivalu na zasluženoj pobedi. Naravno, povod za ovakav ambijent je jako tužan za sve nas, ali u svemu tome želim da čestitam svim ljudima koji su došli i napravili ono što Deki zaslužuje. Što se tiče utakmice, žao mi je što nismo bili bolji, igranje pred ovolikim brojem ljudi je uticalo na moje igrače. Sigurno da im je bilo teško da se adaptiraju. Posebno prva četvrtina i 26 datih poena, stekao se utisak da može da se igra napadačka utakmica. Znao sam da onog momenta kada domaći budu dodali gas, nećemo moći da izdržimo. Usled impresioniranosti ambijentom, delovalo je da se moja ekipa ne bori dovoljno. Žao mi je zbog toga, jer je Dejan bio oličenje borca. Želeo sam da se moji momci bore do poslednjeg minuta. Na momente je to izgledalo tako, međutim, očigledno da je ovo novo iskustvo za njih i nadam se da će sledeći put u ovakvom ambijentu biti bolji.

Ovu utakmicu nije bilo lako pripremati u situaciji kada ceo košarkaški svet tuguje za Dejanom Milojevićem, Marko Barać se prisetio svog poznanstva sa preminulom legendom.

– Značio je zaista puno. Ne pamti se kada je zavladala ovolika tuga i u gradu i u celoj košarci. Nikome nije bilo lako, ni nama da svih ovih dana razmišljamo o košarci. Ne želim da previše privatizujem, osim saučešća porodici, prijateljima, kumovima. Najupečatljivije je to, kada sam preuzeo Megu, razmišljao sam nekoliko dana da li da mu se obratim za savet. Preduhitrio me. Ponudio se da mi pomogne, olakša na novom poslu. Dobro je poznato šta je činio za sve. Jedna stvar koja je za mene… Neizmerno sam mu zahvalan na sastanku. Hteo sam da ga pitam kako trenerski posao iznosi sa osmehom, ali onog momenta kada sam ga malo bolje upoznao svako pitanje je bilo izlišno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet