KošarkaOstale lige

Barcokas: Verujem da samo pravi šampioni

Pun samopouzdanja je trener Olimpijakosa pred početak polufinalne serije grčkog šampionata, istakao je da veruje u svoj tim predvođen Printezisom.

– U ovom trenutku imamo 67 ili 68 odigranih utakmica. To je mnogo i za mnogo bolje ili gore timove, koji se takmiče u Evroligi ili ne. Verujem da samo pravi šampioni, ne samo oni koji su osvojili trofej, nego oni koji imaju stav šampiona, mogu da igraju dobro do 15. juna. To zahteva veliki profesionalizam. To je zahtevna stvar sada – da ostanemo ozbiljni, fokusirani, da budemo najbolja verzija sebe, da se držimo u svlačionici. I dajte mi malo prostora da pohvalim. Jorgos Printezis je najbolji lider sa kojim sam ikada radio u nekom timu. Ne govorim ovo da bih mu laskao. Nikada ne govorim lično i pojedinačno o igračima. On je dao ogroman doprinos timu. Znate da u svakom timu postoje padovi, momenti sebičnosti, to stvara poteškoće. Njegova uloga i doprinos su bili mnogo značajni za to što je Olimpijakos postigao dva od tri zacrtana cilja ove sezone.

Barcokas se prisetio i jednog detalja iz svog prošlog mandata na klupi pirejskih crveno-belih.

– Jedino za čim žalim u svom prošlom boravku u Olimpijakosu je to što u finalu Kupa Grčke protiv Panatinaikosa nisam pitao vlasnike da povučem tim sa parketa kada je baklja pala na teren i udarila Kajla Hajnsa. Po prvi put sam tada video strah u očima svojih igrača, dok je Hajns bio ošamućen. Trebalo je nekako da lupim šakom o sto, ali to nisam učinio.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet