FudbalSvetsko prvenstvo

Bekam: Sjajno što se Svetsko prvenstvo održava usred fudbalske sezone

Jedan od ambasadora ovogodišnjeg Svetskog prvenstva koje se održava u Kataru od 21. novembra do 18. decembra, jeste Dejvid Bekam, legendarni engleski fudbaler koji je tokom karijere nastupao za Mančester junajted, Real Madrid, PSŽ i La Galaksi.

Bekam je izjavio kako jedva čeka da počne Mundijal, on je učestvovao na tri svetska i dva evropska prvenstva i izjavio kako se posebno raduje žrebu koji je zakazan za 1. april.

„To je veliki trenutak za sve u Kataru. Za Katar je to prilika da pokaže svoju zemlju i svoju ljubav prema fudbalu, svojoj istoriji i kulturi. Dolazak nekih od najvećih igrača u ovom sportu je veliki trenutak za zemlju i regiju. Žreb je nešto čemu se uvek veselite i kao igrač i navijač. Za igrače je uzbudljivo dok upoznajete svoje protivnike i za koga se morate pripremiti. Trenutak je da igrači i navijači shvate kako je Svetsko prvenstvo pred vratima i da se atmosfera počinje zagrevati“

„To je ogromna korist. Najdalje što će reprezentacije morati da putuju je 40-45 minuta autobusom. Na svetskim prvenstvima na kojima sam igrao trebala su mi dva ili tri dana da se oporavim od igre i putovanja. Za igrača, Katar nudi savršenu postavu. „Kad dođete do kraja sezone, iscrpljeni ste i potrebno je neko vreme da se oporavite, više od nekoliko nedelja. Ovoga puta biće to sredina sezone, tako da je ovo savršeno za engleske igrače, ali i za druge ekipe“, izjavio je Bekam.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet