ATPTenis

Beker: Moram malo da oblikujem Runea

Rano ispadanje Holgera Runea je verovatno najnegativniji utisak Australijan opena, njegov trener je pokušao da objasni šta mu je potrebno za bolje rezultate.

– Holger ima veoma brzu ruku, ima i snažne udarce, inspirisan je na terenu, ali istovremeno u tome je i problem. Treba znati kako sve to iskoristiti. Ako pričamo o taktici, morate da znate kada da napadate, a kada da se branite. Drugi problem, izgubio je prvi set u taj-brejku i odmah izgubio servis u prvom gemu narednog. Dakle mora da se popravi i psihološki. Na forhendu mora više da koristi težak top spin. Ponekad mu je previše ravan, a ponekad sa osnovne linije odigra poluvolej, što može da bude i trik udarac ali i greška. Ukupno gledano, njegov prosek iz forhenda mora da bude viši.

Pored svega rečenog Boris Beker je optimista da će njegov novi učenik kroz vreme napraviti značajan napredak.

– Ja ga zovem nebrušeni dijamant, moram samo malo da ga oblikujem. Veoma sam zadovoljan što smo ubedili Severina Litija da nam se priključi jer rad sa Holgerom traži 52 nedelje godišnje a ja imam i druge obaveze. Zato ću ponekad ja raditi sa njim, ponekad Severin a ponekad obojica.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet