ABAKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Berić: Ponašali su se kao razmažene bebe, sa ugovorima u džepovima

Partizanova sezona je nakon izgubljene finalne serije AdmiralBet ABA lige u tri utakmice i definitivno debakl. Posle novih neuspeha u direktnim sudarima sa Crvenom zvezdom svi su na udaru, ponajviše Kevin Panter i Zek Ledej, dvojicu najplaćenijih je kritikovao i bivši košarkaš i funkcioner crno-belih u svom podkastu.

– Potpuno su razočarali, apostrofiram njih dvojicu kao lidere ovog tima, moraju da preuzmu odgovornost i kad je neuspeh. Panter je kapiten, ali jednostavno nije bio lider. Glavni problem Partizana je da nema lidera, nema nekoga da podvikne, da se posvađa, da vidi da li su se neki igrači između sebe pokrvili. Toga je oduvek bilo, i u zlatnoj generaciji reprezentacije, dolazilo je do tenzije na parketu i van parketa, ali je doprinosilo poboljšanju igre, rezultata i atmosfere. Ovde je jednostavno niko nikome da se ne zameri, tako ne može ništa da se uradi. Partizan je pre svega loše izgledao, kada vidiš govor tela. Puna dvorana, atmosfera, oni su bezlično izgledali. Totalno bez energije, kao da su bili dve nedelje na moru.

Ređale su se kritike na Panterov račun danas, ni Ledej nije izostavljen. Miroslav Berić naglašava da to ne znači da su ostali bili na nivou, baš naprotiv, samo odgovornost mora da ide u skladu sa ulogom u timu. Napomenuo je i uticaj situacije gde se stvorila atmosfera sigurnosti kod mnogih, nije bilo borbenosti neophodne da se pokrene ekipa.

– Poređenja Pantera iz prošle i ove sezone je kao nebo i zemlja. Šta se to desilo u njegovoj glavi, da li on možda i nije toliki kapacitet, da li je ono samo bljesak bio, pokazaće vreme. Ušuškani su, uljuljkani, sa ugovorima u džepovima. To je taj problem kada ne razmišljaš o tome kako ćeš izgledati sledeće sezone, kada se boriš za ugovor i imaš ugovor… Ponašali su se kao razmažene bebe koje imaju sigurnost za sledeću godinu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet