FudbalSvetsko prvenstvo

Bjeković: Selektor Stojković je najveće ime srpskog fudbala i to je taj prirodni autoritet

I dalje formalno prvi čovek srpskog fudbala pun je optimizma kada je u pitanju reprezentacija, uveren je da još uvek nije pokazala svoj maksimum.

Ušao sam u svlačionicu posle pobede protiv Portugala i rekao igračima da su vratili veru nacije u srpski reprezentativni fudbal i da sam uveren da to nije njihova poslednja reč. Ova generacija je još u mlađim kategorijama naučila da razmišlja šampionski i zato me ne čude hrabre izjave igrača da će dogurati do završnice Mundijala. Očigledno je da Piksijev optimizam i energija deluju zarazno na celu ekipu. Sve je to normalno, ako ste u omladinskom uzrastu bili bolji od Brazila i osvojili Svetsko prvenstvo, zašto da se plašite bilo koga sada kada ste sazreli i izrasli u vanserijske fudbalere. Srbija mora da bude ponosna na svoju reprezentaciju. Budite strpljivi, ovi momci tek spremaju nove radosti i nova iznenađenja.

Jedna legenda domaćeg fudbala ne štedi reči hvale na račun druge.

Selektor Stojković je najveće ime srpskog fudbala i to je taj prirodni autoritet koji se ne stvara drekom i galamom, nego imenom i prezimenom. Na stranu kvalitet i podvizi tokom igračke karijere, igrači ga poštuju kao ljudsku veličinu i čoveka koji na najjednostavniji mogući način ume da im objasni najkomplikovanije stvari u fudbalu. Piksijev dolazak na klupu reprezentacije je jedan od najboljih poteza u istoriji Fudbalskog saveza Srbije. U rekordnom roku je preporodio državni tim i vratio ga u vrh evropskog i svetskog fudbala. Često smo u društvu selektora najjačih fudbalskih sila i imponuje kada čujete da niko od njih ne želi Srbiju za protivnika na Svetskom prvenstvu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet