FudbalSvetsko prvenstvo

Blater: Bilo je dogovoreno da SAD bude domaćin Svetskog prvenstva

Bivši predsednik FIFE, Sep Blater, rekao je da je izbor Katara za organizaciju Svetskog prvenstva velika greška.

On je funkciju predsednika FIFE obavljao od 1998. godine do 2015. godine i pod njegovim uticajem je Katar dobio organizaciju Svetskog prvenstva.

„Izbor Katara je bio velika greška. Već je bilo dogovoreno da Rusija bude domaćin 2018. godine, a da SAD dobije domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine. To je trebalo da bude poruka mira za te dve zemlje jer bi dobile priliku da jedna za drugom organizuju Svetsko prvenstvo“, rekao je Blater.

Sedam dana uoči kongresa došlo je do preokreta. Blater to ovako objašnjava:

„Nazvao me Mišel Platini i rekao da taj naš plan neće biti moguće izvesti. Rekao mi je da je dobio poziv od francuskog predsednika Sarkozija koji je upravo bio na sastanku sa prvim čovekom Katara“, priseća se Blater i dodaje:

„Sarkozi je tada rekao Platiniju da želi da dodele Kataru domaćinstvo Svetskog prvenstva. Bio sam protiv, ali Platini me tada upitao šta bih ja uradio da predsednik nešto traži od mene. Rekao sam mu da nemam taj osećaj jer mi u Švajcarskoj nemamo predsednika. Na kraju su četiri glasa koja je doneo Platini presudila da Katar bude domaćin umesto SAD-a. To je istina.“

Autor: K.S.

pbg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet