EvroligaKošarkaVESTI DANA

Bodiroga o večitima: Znaće se za mesec dana, sledeće sezone licence na tri do pet godina

Dejan Bodiroga, jedan od najboljih srpskih košarkaša u istoriji i sadašnji predsednik Evrolige, gostovao je na TV Nova gde je govorio o mnogim temama vezanim za Evroligu i status srpskih klubova.

Samo finale je kruna sezone, sjajne sezone. Dva tima koja su završila na prve dve pozicije su igrala, čestitam svima. Naravno, svima sa F4 čestitam, imali su sjajnu sezonu i plej-of. F4 je samo kruna sezone. Zadovoljni smo.

Sećanja na njegove uspehe u Evroligi?

Imam lepe uspomene na PAO i Barselonu, tri titule imam sa njima, a Evroliga je napredovala. Imamo uspešnu sezonu, plej-of i F4.

Sudija Ilija Belošević?

Ne treba govoriti samo o njemu, dugo je najbolji evropski sudija, ali i ostali su opravdali očekivanja.

Beograd kao domaćin?

Mislim da Evroliga donosi odluku. Prvo je Beograd bio sjajan domaćin dva puta, ima velike šanse da opet bude domaćin. Ne možemo to sada da kažemo, kada će biti, ali gledaju se brojni parametri. Dvorana, kapacitet, ostali sadržaji za takvu manifestaciju. Beograd je pokazao da je odličan domaćin. Evroliga uvek ima mnogo prijava gradova. Sada su tu Beograd, Abu Dabi i Barselona, znaće se sve u narednih mesec dana.

Status Crvene zvezde i Partizana

U sledećih mesec dana će biti doneta odluka, Srbija i region su važni, oba kluba imaju dobre šanse da zaigraju u Evroligi. Mislim da ćemo sledeće sezone moći da donesemo licence da budu na srednji period, na tri do pet godina. U sledećem periodu će se raditi o proširenju lige, a gledaćemo da damo licencu klubovima na srednji period. Jednostavno, takav je sistem, ima 13 akcionara koji imaju garantovanu dugogodišnju licencu. To ističe 2026. i svi su voljni da produže tu dugogodišnju licencu i ugovor, onda se razmišlja o dugogodišnjim kandidatima.To donosi puno, igrati najveće evropsko takmičenje, donosi to da mogu da planiraju, mogu imati priliv kroz sponzore i tako dalje. Naravno da svi žele da igraju najbolje evropsko takmičenje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet