EUROFudbal

Bogdanović: Mislim da mi pritisak ne možemo da izdržimo

Pobeda nad Švedskom u Stokholmu promenila je atmosferu iz ugla naše reprezentacije uoči starta Evropskog prvenstva. Nema euforije, ali se u Nemačku ide s mnogo više samopouzdanja i vere u mogućnosti ove grupe fudbalera.

– Selektor Srbije, Dragan Stojković je konačno prelomio i pronašao svoj način igre. Mislim da je prelomio da igra sa tri centralna beka u liniji, sa levim ofanzivnim spoljnim igračima. Mislim da protiv Engleza neće igrati sa dva špica, bez obzira što je dao šansu Aleksandru Mitroviću i Dušanu Vlahoviću. Hteo je da se Dušan Tadić odmori. Trebalo bi verovati u njegovo mišljenje i procenu, jer on kao selektor odgovara za sve.

Orlovi nesumnjivo imaju individualni kvalitet, treba do pretvoriti u timski. Rade Bogdanović čini se najviše insistira na fizičkoj spremi sada kada nakon napornih sezona na red dolazi i prošireno reprezentativno takmičenje.

– Nije lako biti ni fudbaler. Ne bi trebalo da zaboravimo da je ovo prvo Evropsko prvenstvo sa 24 tima, prvi put ima šest grupa po četiri ekipe. Imamo sada i situaciju da tri najbolje plasirane iz grupe, mogu da idu dalje. Ipak, uvek je to do tima, da li hoćeš, možeš, da li si kompaktan… Nema više neke lepote u fudbalu. Sada imamo gladijatore na fudbalskim terenima.

Za nešto manje od pet prvi protivnik u grupnoj fazi je moćna i ofanzivno potentna Engleska, za mnoge prvi favorit za naslov kontinentalnog šampiona.

– Imamo Englesku koja je odlična reprezentacija. Jako kvalitetni, fizički besprekorni, igraju u najboljim klubovima… To je najlakša utakmica za naše reprezentativce, jer vi tu nemate šta da izgubite, možete samo da date 130 odsto od sebe. Englezi su za mene, ako se pogleda igrački kadar, tradicija, pretendenti za osvajanje Evropskog prvenstva. Ostale reprezentacije imaju probleme, Nemci sa novim selektorom, Belgijanci su već na zalasku karijera.

Ne može se reći da je Bogdanović optimista, ne deluje da je siguran kako su srpski fudbaleri u stanju da izdrže visok ritam koji nameću Englezi, ali i Danci.

– Mislim da mi pritisak ne možemo da izdržimo. Možemo da radimo sporadično kako se utakmica odvija. Nema ko može da igra klasičan pritisak 90 minuta. Kratka nam je klupa. Imamo 15 igrača na koje možemo da računamo, ali smo bolji od Slovenaca.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet