KošarkaSrbija

Bogdanović: Nama je u kulturi da očekujemo zlato

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović govorio je o reprezentaciji, očekivanjima navijača i savetima koje dobija od najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

„Košarka je nepredvidiva i mi, naravno, moramo da se stavimo u ulogu najboljih navijača kao što i jesmo, da ih bodrimo i podržavamo u svemu što rade. Dosta je veliko odricanje koje oni čine i mi bi trebalo da im budemo zahvalni na odvojenom vremenu što su odlučili da igraju za Srbiju. Nama je u kulturi da očekujemo najbolje od njih, da očekujemo zlato, palimo se na to… Ali to je naša kultura i neka to ostane za nas samo“, kaže Bogdanović za „Sportal“.

Prokomentarisao je i izjavu Nikole Jokića da „Srbi vole da pobeđuju, ali ne vole sport“.

„Lepo je to Joka objasnio. Lepo je rekao. Volimo da pobedimo, pa kako god. Samo da pobedimo, to je bitno. Ali mislim da je u Evropi takva košarkaška kultura. Pobeda je dosta važnija od individualnih pohvala. Pobeda je nešto što nas sve usrećuje. U američkoj kulturi je malo drugačije, više se gleda ko je atraktivniji, ko lepše izvodi poteze, jednostavno je drugačija kultura i drugačiji način razmišljanja. Mislim da je Jokić to poredio sa Amerikom i tim načinom razmišljanja“

Trenutno uživa u radu sa decom na terenima KK Partizan na Kalemegdanu.

„Uživam u vremenu provedenim sa njima, željni su da uče. Mogu reći da je izuzetno zadovoljstvo raditi sa njima i pokazati im stvarčice za koje mislim da će im biti korisne. Svašta me pitaju, preovladavaju ona standardna pitanja: kako je igrati protiv nekih igrača, koliko si dao poena, hoćeš li se vratiti u Partizan, hoćeš li se vratiti u Srbiju i tako. Uvek lepo pitaju“.

Osvrnuo se i na rad proteklih dana u TC Novak sa Novakom Đokovićem.

„Novak je uvek pun saveta i pun energije da udeli dobar savet. Svi smo mu zahvalni na tome što radi, ne samo u svom sportu, već i za sve nas sportiste. Nenormalno se trudi da poboljša uslove svim sportistima, to što je napravio dole, taj njegov centar je fenomenalan, na svetskom je nivou. Moramo da mu budemo zahvalni na tome što radi. Svaki momenat proveden sa njim je neprocenjiv. Zaista… Pričaš sa šampionom. Imaš toliko pitanja za njega, toliko stvari koje možete da razmenite. On može da priča sa svim ljudima na ovom svetu“, zaključio je Bogdanović.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet