ABAEvroligaKošarka

Bolomboj: Ono što smo dosad mogli da vidimo obećava

Iskusni centar je jedan od onih koji su od početka stigli na pripreme Crvene zvezde, u razgovoru za Mozzart Sport rekao je da je optimista povodom predstojeće sezone.

Lično se osećam veoma dobro. Uglavnom vodim računa o zdravlju, radim tokom leta, dižem tegove, tako da uvek dođem spreman i u dobroj formi na pripreme. Kvalitetno smo radili preko leta, ali nismo imali dobar deo ekipe na okupu, Majk Tobi se priključio tek prošle nedelje, tako da se još navikavamo jedni na druge. Svesni smo da nemamo mnogo vremena, utakmice se bliže, Nejpir i Teodosić su imali povrede, pa nismo imali priliku da igramo svi zajedno, ali ono što smo dosad mogli da vidimo obećava.

Može se reći da Džoel Bolomboj u crveno-belom delu Beograda traži povratak u nekadašnju formu, to će pokušati kroz rad sa Duškom Ivanovićem.

Rekao mi je da želi da igram sa samopouzdanjem. Da verujem u sebe od prvog dana i da će mi ovde biti drugačije. Igraću na pozicijima četiri i pet. Tako da, zbog načina na koji ćemo igrati u napadu, neću kao ranije biti limitran na pik en rol. Kao četvorka ću moći da širim teren i pogađam šuteve. A što se tiče pozicije centra, pa imamo izuzetne kreatore, što otvara mnogo stvari i vrši pritisak na obruč – imamo veoma dobar balans. Defanzivno, trener želi da na pravi način iskoristim svoje vrline: brzinu, atleticizam, mogućnost da preuzimam niže igrače u odbrani…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet