KošarkaSrbija

Bošnjaković: Dosanjao sam dečački san

Srpska košarkaška budućnost je svetla, barem ako se pita ova generacija kojojm je na Evropskom prvenstvu dirigovao Nikola Topić.

Pre svega, veliko hvala publici, bez njih ovo ne bi bilo moguće, ceo turnir su nas fantastično bodrili. Onda mojim saigračima na odličnom turniru. Kako smo igrali i kako smo se borili – zaslužili smo ovo.

Mladi plejmejker je proglašen za najkorisnijeg košarkaša turnira, očekivano, individualno postignuće stavlja u drugi plan.

Znači mi mnogo, ali ne bi vredelo bez titule, ne bih ga ni dobio bez sjajnih saigrača. Znači mi i skandiranje prepunog Čaira, dosanjao sam dečački san.

Narednu sezonu odigraće kao pozajmljeni igrač u Megi, pre toga ga očekuju pripreme sa seniorskom reprezentacijom.

Jesam i to je još jedan kamenčić u ovom savršenom mozaiku, ali mislim da je dogovor da prvo malo odmorim od svega ovoga, pa ćemo onda videti šta i kako.

Heroj finala bio je Mitar Bošnjaković, krilni košarkaš posebno se istakao u poslednjoj četvrtini kada je Srbija prelomila Španiju.

Ja bih takođe zasluge najpre uputio publici, pa saigračima i stručnom štabu koji je obavio perfektan posao. Jednostavno, sve staje u dve reči – uspeli smo.

Nadovezao se ovaj momak na konstataciju Nenada Stefanovića kada je davao odgovor na pitanje šta je presudilo u finalu.

Mislim da smo više želeli ovo od protivnika i tako smo stigli do uspeha

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet