FudbalSrbija

Božinov preporučio trenera Partizanu

Nekadašnji fudbaler Partizana, Valeri Božinov je u intervjuu za Maxbet sport između ostalog govorio i o situaciji u Partizanu.

Nadam se da će se stvari u Partizanu stabilizovati i krenuti nabolje. Treba vremena, Stolica mi je bio pomoćnik, znam ga, imajte strpljenja. Nisam tu da pričam kako on ne valja, samo mislim da Matić ima bolju filozofiju. Verujte mi da Stolici želim da dobija utakmice i da ostvari sve svoje želje u klubu, dajte mu poverenje. Košarkaški klub je isto primer da se može do uspeha, nisam čovek koji pljuje, već želi dobro. Kao što rekoh, te stvari rešavaju uprava, igrači, trener i navijači. Ljudi, u pitanju je Partizan, a od njega niko nije veći – moramo da rešimo probleme i vratimo klub na staze stare slave. Možda je Zvezda bolja, nema naše probleme, ali mi moramo da se pokrenemo i uradimo sve što je do nas. Želim Stolici da napravi nešto veliko, njemu i svima želim sve najbolje“.

Takođe je i preporučio crno-belima trenera koji bi ih izvukao iz trenutne krize.

„Mišljenja sam da je Slavko Matić najbolja opcija da bude trener Partizana i to ne govorim zato što ja radim sa njim. Taj čovek ima fenomenalan sistem rada, a ja svedočim tome kakva čuda pravi od mladih igrača. Predsednik kluba mi je rekao – Valeri, Slavko Matić je trener za veliki klub! Nije okej terati novog trenera, svakom je potrebno vreme i Matiću bi kao i Stolici trebalo vremena. U Partizanu nema čekanja, ali je, ipak, neophodno strpljenje. Naravno, potpuno razumem da veliki klub treba da osvaja titule, Kupove, igra Evropu, ali proces mora da postoji“ – kaže Valeri, pa dodaje:

Kunem se svime što imam da je Slavko pravi trener za Partizan! Taj čovek ima DNK Partizana, on je rođeni pobednik, njemu je to u genima. Kada je došao u Sofiju, a mi smo tada bili druga liga, rekao je – Ja sam ovakav zahvaljujući Partizanu, ja sam dete tog kluba, on me napravio ovakvim igračem i trenerom! Svaka utakmica je finale! Ja sam isti kao on jer sam imao mogućnost da osetim kako je u Partizanu i Juventusu. Ne znam kada će i da li, ali verujte mi, on treba da postane šef stručnog štaba crno-belih. Mi zahvaljujući njemu sa klincima igramo najbolji fudbal u Bugarskoj. Napravio je i napraviće bitnu ekipu od nas u prvenstvu zahvaljujući svom mentalitetu. Verujte da Slavko prati razvoj fudbala, svaki detalj, neverovatno je posvećen analizi i detaljima. Želim mu kao velikom “grobaru” da postane trener u Humskoj! Potpisujem da će Matić u slučaju da dođe u veliki klub da napravi “pakao”. – poručio je Božinov.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet