RukometŽenski

Bregar: U rukometu je najbitnija odbrana

Našu selekciju danas od 16.30. očekuje novi meč sa Turskom koju su u prethodnom duelu tokom ovih kvalifikacija savladale.

– Tokom prethodna dva dana smo veoma dobro radili. Istina je da smo na početku priprema imali problema sa povredama, što znači da Kristina Liščević i Jelena Lavko ne mogu da nam pomognu u preostale dve utakmice kvalifikacija. Takođe, probleme sa zglobom ruke ima Jelena Trifunović. Ono što je bitno je da smo imali četiri dobra treninga. Očekuju nas poslednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dva veoma teška meča. Znamo da Turska kod kuće igra dobro, sa puno emocija i agresivnom odbranom. Tursku smo ubedljivo pobedili u Zrenjaninu, bez problema, ali svaka ekipa želi da pred svojom publikom pruži svoj maksimum i odigra na najboljem mogućem nivou. Očekujem veoma tešku utakmicu, posle koje nam sledi meč sa Islandom i svi znamo zašto nam je ta utakmica nabitnija.

Selektor fokus stavlja na odbranu.

– U rukometu je najbitnija odbrana, tako da će saradnja odbrane sa golmanom biti najbitnija. Zatim da iz dobre odbrane stvorimo kontranapade i postignemo neke lake golove. Utakmica traje šezdeset minuta, Island je u utakmici sa Turskom tokom celog meča vodio pa na kraju izgubio. Kao treneru mi je bitno da imamo dobre rotacije i da smo na dobrom nivou svih šezdeset minuta.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet