RukometŽenski

Bregar: Verujem da možemo da izborimo narednu fazu

Srpske rukometašice završile su sa glavnim delom priprema za Svetsko prvenstvo, pre prve utakmice, prvog dana decembra, očekuje ih turnir u Španiji.

Novi ciklus započeli smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, utakmicama sa Bugarskom i Turskom. Nastavljamo proces dalje, ova četiri dana cilj nam je bio da ponovimo sve na čemu smo radili i što je davalo rezultate, kao i da menjamo ono što nije. Fokus je na poboljšanju naše odbrane, a utakmice na turniru u Španiji će nam dati mnogo odgovora.

Stručni štab i igračice idu korak po korak, ne razmišlja se dalje od grupne faze iako Uroš Bregar veruje da ekipa ima kvalitet da izbori narednu.

Prve prepreke su nam Danska, Rumunija pa Čile i nadamo se pozitivnom rezultatu, verujem da možemo da izborimo narednu fazu. Za mene je najvažniji ovaj proces koji smo započeli, da mlađe generacije napreduju. Uz pobede i dobre rezultate naravno dolazi i samopuzdanje i nadam se da ćemo ih što više ostvariti u narednim nedeljama. Danska je vicešampion Evrope, Rumunija ima ozbiljnu ligu i klubove koji igraju evropska takmičenja, te svakako ne važimo za favorite ali želim da svaki minut odigramo hrabro i da maksimalno iskoristimo kvalitete rivala za sticanje iskustva i rast. Biću zadovoljan ako se sa prvenstva vratimo ponosni što smo dali sve od sebe, da smo na dostojan način reprezentovali Srbiju i da svakoj selekciji budemo ozbiljan rival bez obzira na kvalitet i rezultat.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet