ATPTenisVESTI DANA

Buđenje Novakovo u pravi čas za parisko finale!

Kroz dramu trećeg seta srpski as pronašao način da savlada Cicipasa – 2:1 (6:2, 3:6, 7:6).

U prva tri gema Đoković dva puta a Cicipas jednom ne dozvoljavaju protivniku ni poen na svoj servis. Potom je postalo malo neizvesnije, prvu priliku za brejk imao je srpski igrač i odmah je iskoristio. Brejk je potvrdio savršenim gemom na svoj servis a onda dokrajčio malo poljuljanog Cicipasa brejkom u najdužem gemu prvog seta.

Nekako je drugi set imao sličan tok, samo u obrnutim ulogama. Oba tenisera bila su sigurna na svoj servis, prva šansa za brejk ovog puta iskorišćena je od strane grčkog igrača. Sledi gem u kome je Cicipas ostavio Đokovića na nuli svojim servisom da bi mu on odgovorio istom merom. Ponovo je Cicipas bio dobar na svoj servis a drugi set se okončava jednim dugačkim gemom i brejkom Grka za izjednačenje.

Treći set je doneo dramu. Čak četiri puta je Đoković na svoj servis uspevao da protivniku ne dozvoli ni poen, Cicipas je u dva navrata morao da spašava po dve brejk lopte. Set je otišao u taj-brejk u kome je Cicipas imao priliku da sa dva svoja servisa iskontroliše završnicu, oba su se završila Đokovićevim poenima i na kraju i trijumfom koji ga vodi u finale u kome ga čeka Holger Rune.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet