EvrokupKošarka

Bursa nije mogla da izabere bolji trenutak, Cedevita Olimpija zakucana za dno

Vratio se i Evrokup nakon pauze.

Upala je Bursa u krizu, između ostalog i doživela dva neprijatna poraza u ovom takmičenju, sabrala se u pauzi i povratak na pobedničku stazu nije mogao da bude idealniji. U jednom meču punom preokret uspeli su da steknu veliku prednost, ispuste je, ponovo vrate i dokrajče Burg kome su u njegovoj hali naneli prvi poraz u takmičenju.

Veče nije bilo uspešno za Nenada Čanka čiji je Lietkabelis poražen na gostovanju u Veneciji. Imali su gosti dobru situaciju, počeli su da padaju u samoj završnici. Frimanova trojka i novi pogodak Vota obrisali su minus domaćinu, ispostaviće se i bili uvod u niz koji je prelomio protivnika kome nisu dozvolili koš u poslednjih skoro minut i po. Peno je na ovom meču ubacio dva poena ali uz šest asistencija i četiri skoka.

Ako se nešto epohalno ne promeni vrlo brzo, Cedevita Olimpija ovo takmičenje pušta niz vodu. Katastrofalna odbrana bila je uzrok novom porazu, petom u isto toliko kola, Prometej je odneo bodove iz Ljubljane. Jedino što opravdava Zmajeve su i dalje ozbiljni kadrovski problemi, nastupili su sa osmoricom na papiru, sedmoricom u praksi, samo dvojicom visokih.

Do svog drugog trijumfa došli su raspucani London Lajonsi. Ovoga puta na gostovanju u Nemačkoj gde su napunili koš Hamburg Tauersima.

Burg – Bursa 80:89 (Palmer 20, Pelos 16, 7sk – Dužinski 20, 10sk, Ogast 19, 10sk)

Venecija – Lietkabelis 74:71 (Vot 19, 8sk, Frimen 17 – Moris 25, Gricjunas 16)

Cedevita Olimpija – Prometej 89:94 (Adams 19, 6sk, Ferel 18, 7as – Klavel 21, 6sk, Agada 21, 8sk)

Hamburg Tauersi – London Lajonsi 75:103 (Majsner 19, Čajlds 19, 8sk – Zubčić 22, Deker 19, 7sk)

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet