FudbalŠpanija

Ćavi: Moraće novi trener da bude spreman na žrtvu

Pobeda nad Seviljom bila je poslednja za aktuelnog trenera Barselone. Unapred najavljena ostavka, potom dogovor o ostanku i na kraju otkaz, neverovatna priča o promenama unutar velikana u razmaku od par meseci.

Pokušao sam da kontrolišem emocije, teško je kada znaš da ne nastavljaš dalje, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Osvojili smo 85 bodova, koliko smo i planirali (prošle sezone sa 88 osvojena titula). Nadao sam se da ćemo nastaviti dalje, ali nismo mi iz stručnog štaba bili ti koji su odlučivali. Bila je ovo teška sezona, uživali smo u njoj, ali i patili. Bilo je veoma uzbudljivo.

Na direktno pitanje Ćavi daje isti takav odgovor, nisu on i saradnici odlučili da napuste Katalonce, to je odluka uprave i oni će je poštovati jer je interes kluba iznad svega.

Ne, jer smo želeli da nastavimo, ali klub je doneo odluku i mi je poštujemo. Dobro smo radili uprkos tome što nismo odbranili titulu i mislim da smo generalno bili na pravom putu. Ponosan sam na dva trofeja za dve i po godine u trenucima velikih problema za klub. Igrači su bili sjajni i zbog njihove reakcije na kraju sam se naježio.

Kada je prvi put objavio da odlazi na kraju sezone, Ćavi je otvorio dušu rekavši da javnost, ali i pojedinci unutar kluba ne vrednuju dovoljno njegov rad, kao i da ne oseća podršku za kakvu smatra da je zaslužio, što je i ponovio ovaj put.

Iskreno, imam osećaj da je sve što sam radio ove dve i po godine izazivalo zemljotres. Konstantno sam bio pod lupom, a to što sam bio član najbolje Barselonine generacije dodatno je otežavalo stvari, postojala su velika očekivanja zbog toga. Nisam imao mir, ali moram to da prihvatim. Sve je to fudbal. Mislim da moj rad u teškim vremenima po klub nije dovoljno vrednovan. Kada smo došli ekipa je bila deveta, a umalo da se izborimo za titulu. Godinu dana kasnije smo osvojili prvenstvo i Superkup, ali ove godine nije bilo trofeja. Titula nam je izmakla zbog četiri, pet utakmica, ali mislim da smo generalno stručni štab i ja, zajedno sa igračima, uradili dobar posao i pomogli im da budu bolji.

Naslednik će biti Hansi Flik, na kraju je Đoan Laporta uspeo da istera svoje i na klupu Barselone dovede trenera nemačke škole. Prethodnik je brutalno iskren u poruci budućem strategu voljenog kluba.

Rekao bih mu da ga čeka težak posao. Barselona je težak klub, a posebno jer je ekonomska situacija loša. Moraće novi trener da bude spreman na žrtvu, ali će biti i potrebno strpljenje sa njim. Jedino što mu može pomoći su pobede.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet