FudbalLiga Evrope

Ćavi: Takmičar sam i pobednik u duši

U najavi gostovanja u Istanbulu trener Barselone govorio je o svojoj fudbalskoj filozofiji.

U našem sistemu presing je jedna od normalnih stvari, nema igrača koji je pošteđen toga. To je nešto oko čega nema pregovora. Ako bi jedan ispao, sistem bi pukao. Ako nema pritiska već u ranoj fazi morao bi da trčiš 70 metara nazad da bi postavio sve kako treba da bude.

Kako sam kaže, pritisak pozitivno utiče na njega.

Sviđa mi se. Takmičar sam i pobednik u duši, volim da se nadmudrujem sa drugima. U prvom meču nismo ostvarili pozitivan rezultat. Ali, nalazimo se u istoj situaciji kao u Napulju, kada smo iz svega izašli jači. Ovo je Evropa, niko ti ništa neće dati besplatno.

Isti postoji pred revanš osmine finala Lige Evrope posle remija na Kamp Nou.

Kada pobediš – jačaš moral ekipe, samopouzdanje. Sistem i naš model zahtevaju više zalaganja. Ako izgubiš, sve je suprotno. Igramo na teškom terenu, sa drugačijim dimenzijama od onoga na šta smo mi navikli. Publika je bučna, igraće sigurno agresivno nego u prvoj utakmici. Biće to pravi test za nas.

Galatasaraj se pokazao kao tvrd orah.

Znali smo od početka da će biti teško, zbog toga smo i odlučili da između dve utakmice odmorimo neke igrače, da napravimo manje rotacije. Na kraju smo učinili da napad bude moćniji, ali nikada ne smeš da potceniš nikoga. Tako ne potcenjujemo ni Galatasaraj sada. Posle prve utakmice analizirali smo koji su bili naši propusti i sada ćemo pokušati da stvorimo više šansi nego u prvom meču. Naravno, kredit ide njima što su nas u tome onemogućili u prvom susretu. Definitivno nismo igrali najbolju utakmicu prošlog četvrtka.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet