FudbalŠpanijaTransferi

Ćavi u potrazi za bekom, tri imena na listi

Vremena je sve manje.

Veliki posao uradila je Barselona ovog leta ali on nije dovršen. Plan je bio da se potpuno rekonstruiše odbrana, s tom namerom su dovedena dva nova štopera u vidu Andreasa Kristensena i Žila Kundea, očekuje se dolazak Markosa Alonsa vrlo brzo, u toku su i razmatranja konkretnih poteza oko pozicije desnog beka. Seržinjo Dest bi mogao da ode, a i bez toga Ćavi želi pojačanje. Nemaju sreće Katalonci na toj poziciji ovog leta, taman onoliko koliko su na drugim pozicijama nadmašili konkurente. Imali su dogovore sa Nuserom Mazrauijem i Sesarom Aspiliketom, prvog je u poslednji čas ugrabio Bajern, drugi je izabrao ostanak u Čelsiju.

Tri imena figuriraju kao opcije, prva želja je Huan Fojt, javlja Fabricio Romano. Ovaj transfer bi ujedno bio i najzahtevniji, Viljareal baš i nije voljan da proda Argentinca te će biti potrebno mngo ubeđivanja ne bi li se privoleo na saradnju. Zbog toga su, prema rečima drugih izvora, razmatrane još dve opcije.

Dostupan za transfer je Tomas Menije. Uprkos onome što je rekao javno Sebastijan Kel, uvek pouzdani Bild tvrdi da je Borusija spremna da proda iskusnog beka. Štaviše, ponuda Mančester Junajteda od 15 miliona evra je prihvaćena u Dortmundu, s tim da je sam igrač odbio transfer jer želi da igra Ligu šampiona. Samim tim, ukoliko se odluči za ovu opciju, Barseloni je otvoren put.

Treća ali ne baš laka opcija je Malo Gusto. Prema pisanju L’Ekipa za mladog beka zainteresovani su Barselona i Mančester Junajted, međutim, Lion nije zainteresovan za prodaju, što ne znači da eventualno prava ponuda ne bi mogla da promeni to mišljenje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet