Fudbal

Čeferin o Superligi: Niko to ne želi, fudbal to ne želi

Prvi čovek evropskog fudbala uveren je da od projekta Superlige nema ništa, sve i da klubovi idejni tvorci dobiju pravni osnov, navijači neće dozvoliti da se tako nešto desi.

Nema šanse da bi Superliga mogla da se igra bez Engleza. Isto je i sa Nemcima. Kada bi Bajern i Borusija Dortmund hteli da učestvuju, ljudi bi izašli na ulice, baš kao što su uradili u Engleskoj. Francuska je isto protiv, u Španiji od 20 klubova 18 je protiv… Kukali su da žele svoju Superligu, eto vam je, igrajte je… Niko to ne želi, fudbal to ne želi.

Zanimljiv je način na koji su engleski klubovi reagovali, otkrio je Čeferin anegdotu o verbalnom sukobu sa vlasnikom kluba koga nije hteo da imenuje.

Mančester Siti i Čelsi su se mnogo dvoumili. Jedan od vlasnika me je pozvao i rekao da bi želeli i dalje da budu prijatelji UEFA. Predložio mi je da budu prijatelji iznutra Superlige, ali to me je jako naljutilo i rekao sam mu: ‘Nosi se, od sutra ste moji neprijatelji, ne želim više da razgovaramo’. Bio je to težak trenutak.

Slovenca ne brine to što je Premijer liga po mnogo čemu odmakla od drugih, poručuje da bi ostale trebalo da se ugledaju na njih.

Nisam zabrinut zbog finansijske dominacije engleskih klubova. Mislim da Premijer liga radi dobar posao, a druge lige su te koje bi morale bolje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet