FudbalLiga šampiona

Čeferin: Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans

UEFA je i zvanično usvojila novi format Lige šampiona koji stupa na snagu od sezone 2024/2025. Grupne faze više neće biti, broj klubova je povećan kao broj utakmica, novost je i dodeljivanje dva mesta na osnovu koeficijenta.

Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode koji će kasnije biti distribuirani klubovima, ligama, fudbalskoj bazi širom našeg kontinenta. Današnjim odlukama Izvršnog komiteta završen je opsežan proces konsultacija tokom kojih smo saslušali ideje navijača, igrača, trenera, nacionalnih saveza, klubova i liga u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za dalji razvoj klupskog fudbala, kako na nacionalnoj, tako i na međunardonoj sceni.

Prvi čovek evropskog fudbala izrazio je oduševljenje time što su promene naišle na odobravanje svih struktura.

Svi smo se složili – Evropska asocijacija klubova, lige i nacionalni savezi. Ovo je samo još jedan dokaz da je evropski fudbal ujedinjeniji nego ikad. Kvalifikacije, dakle, ostaju zasnovane isključivo na sportskom učinku. I dalje će svi klubovi imati pravo da sanjaju o učešću u Ligi šampiona.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet