EngleskaFudbalTransferi

Čelsi kapariše Tuhelovu najveću želju!

Dogovara se transfer za naredno leto.

Od promene vlasništva akcenat je na tome da Čelsi napravi dugoročan projekat, nalik onome što su prethodnih godina radili Mančester Siti ili Liverpul. Tod Boeli je već uložio veliku sumu a i pojačanja koja su dovođena govore u kom pravcu klub razmišlja. Rahim Sterlling, Kalidu Kulibali i Mark Kukurelja su igrači koji su odmah zauzeli mesto u startnoj postavi, Kirni Čukvuemeka, Ćesare Kasadei i Gabrijel Slonina (kad se pridruži timu u januaru), biće spremani da budu nosioci u budućnosti.

U tu grupu spada i Vesli Fofana. Francuz je mlad štoper, uz Kulibalija i Silvu bi već ove sezone trebalo da bude oslonac odbrane, takođe, i dugogodišnje rešenje. Tražili su Plavci još jednog štopera, nisu ga pronašli, barem ne dostupnog ovog leta, zbog toga je zadržan Trevor Čaloba iako je bio maltene na izlaznim vratima.

Danas smo saznali da je razlog to što je Čelsi blizu da dogovori veliki transfer za naredno leto. Velika želja Tomasa Tuhela od početka prelaznog roka bio je Joško Gvardiol, međutim, Lajpcig je ostao dosledan u odluci da ga ne proda. Rešenje je pronađeno u tome da ga Čelsi kapariše za naredno leto, blizu je dogovor dve strane oko transfera vrednog 90 miliona evra. Tako će za godinu dana Tuhel u centru odbrane imati dva igrača koja je najviše želeo ovog leta, Gvardiola i Fofanu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet