EngleskaFudbalTransferi

Čelsi se još više okreće južnoameričkom tržištu?

Jedan posao je već završen.

Danas je na programu poslednje kolo Premijer lige. Čelsi je na bod od osiguravanja plasmana u Ligu Evrope što je i bio postavljeni cilj na početku sezone. Iako je blizu da ga ispuni, Maurisio Poketino će morati da sačeka na razjašnjenje statusa, još uvek je u magli da li ostaje na Stamford bridžu i nakon ove sezone. Dok god je tu, ponaša se kao da će ostati zauvek, kako je i sam rekao. Oko nekih planova i tržišnih pitanja nije na istoj liniji sa upravom, okretanje južnoameričkom tržištu je nešto oko čega su stavovi usaglašeni.

Tako je povučen prvi potez i dogovoren transfer Estevaa Vilijana. 17-godišnji krilni fudbaler je bio jedan od najtraženijih na brazilskom tržištu, Čelsi je bio najbrži i kaparisao ga. Palmeiras će od njegove prodaje u startu inkasirati 35 miliona evra, mogu još 23 miliona kroz bonuse. Vilijan će se 2025. preseliti u London, tada bi na snagu trebalo da stupi sedmogodišnji ugovor.

Tu možda ne bude završeno s poslovanjem Čelsija i Palmeirasa, pošto je tema razgovora i Vanderlan. Inicijalni plan je da se 21-godišnji levi bek kupi i prosledi Strazburu na jednogodišnu pozajmicu, tamo i testira da li ima potencijala da u dogledno vreme obuče plavi dres.

Brazilski ogranak ESPN-a najavljuje da i Sport Resife može očekivati Čelsijev poziv. Ovaj brazilski klub u svojim redovima ima Pedra Limu, u tamošnjim fudbalskim krugovima poznatog po nadimku ,,Naslednik Kafua“. Radi se o još jednom 17-godišnjaku za koga su Plavci navodno spremni da ponude oko deset miliona evra.

Ne zapostavlja se ni ostatak kontinenta. Ernan Kastiljo, jedan od poznatijih argentinskih novinara piše da je Čelsi i u tamošnjoj ligi pronašao zanimljivog krilnog fudbalera, a to je navodno Ramon Sosa. Paragvajac je na sjajan način otvorio sezonu u dresu Taljeresa, sebe predstavio kao zanimljivog ofanzivca, time i dospeo na radar engleskog kluba.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet