EngleskaFudbalTransferi

Čelsi se sprema za zimski rok, tri veznjaka Poteru na oku

Barem dva će doći.

Poznato je da je Čelsi bio tim koji je potrošio najviše novca u prošlom prelaznom roku. Velike sume uložene su u igrače koji bi trebalo da donesu kvalitet odmah i budu oslonci ekipe barem u narednih par sezone, dok je uloženo i u neke igrače za budućnost. Skupo su plaćeni Vesli Fofana, Mark Kukurelja, Rahim Sterling i Kalidu Kulibali, na pozajmicu je doveden Denis Zakarija, manja suma je potrošena na kupovinu Pjera-Emerika Obamejanga, kao i u trojicu igrača u koje se ulaže na duže staze, to su Kirni Čukvuemeka, Ćesare Kasadei i Gabrijel Slonina koji će se pridružiti Plavcima u januaru. Sve ove igrače moraće Grejem Poter da uklopi dok već sada mora da se misli i na pojačavanje veznog reda s obzirom na to da postoji velika šansa da u naredna dva prelazna roka Stamford bridž napuste N’Golo Kante i Žoržinjo.

Jedan koji bi trebao da dođe bez obzira na dolaske je Arsen Zakarijan. Talentovani fudbaler moskovskog Dinama bio je jako blizu transfera i ovog leta, međutim, u poslednjem trenutku sve je propalo. U izjavi ruskim medijima 19-godišnji vezista je izjavio da se nada kako bi već u januaru mogao da pređe u Čelsi koji može na miru da spremi sve do zimskog prelaznog roka.

U zavisnosti od pomenutih odlazaka i načina na koji će se pokazati Zakarija, videćemo da li će biti doveden jedan ili dvojica centralnih veznjaka. Pokušali su Plavci na sve načine da poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka dovedu Edsona Alvareza, i on je pritiskao Ajaks da ga proda, klub je ostao dosledan tome da ne želi odlazni transfer u trenutku kada ne može da nađe adekvatnu zamenu. Holandski novinar, Majk Vervej, koji važi za najobaveštenijeg u Holandiji, navodi da su Kopljanici spremni da prodaju vezistu u januaru te je Plavcima otvoren put.

Drugi kandidat je Mozes Kaisedo, piše Nikolo Šira. Ovo je potpuno logično, Poter dobro poznaje ovog momka koga je do pre nekoliko dana trenirao u Brajtonu, videćemo da li će insistirati baš na njegovom dolasku.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet