EngleskaFudbalTransferi

Čelsijeva avgustovska ofanziva – pregovori oko šest igrača!

Gore telefoni na Stamford bridžu.

Sporo je dejstvovao Čelsi u dosadašnjem toku prelaznog roka. Odbrana je osakaćena odlascima Andreasa Kristensena i Antonija Ridigera, otišao je i Romel Lukaku, u najavi je još odlazaka a za sada su dovedeni samo Rahim Sterling i Kalidu Kulibali uz kupovinu Gabrijela Slonine koji će se timu priključiti u januaru. Tomas Tuhel je već izrazio svoje nezadovoljstvo i javno, uprava predvođena Todom Boelijem krenula je u ofanzivu s namerom da dovede potencijalno šest igrača do kraja transfer pijace.

Najbliži dolasku u ovom trenutku je Mark Kukurelja. Pregovori Mančester Sitija i Brajtona oko levog beka su zapali u ćorsokak, Građani nisu želeli da plate više od 40 miliona funti, otvorio se prostor koji će izgleda iskoristiti Plavci. Čini se da je samo pitanje konačne formule, da li će Čelsi platiti traženih 50 miliona ili će deo transfera biti neko od fudbalera iz drugog plana, trenutno se u tom kontekstu pominje Levi Kolvil.

Iako se činilo da će Lester uspeti da odbije nalet istakavši cenu od minimum 90 miliona funti za Veslija Fofanu, stvari se menjaju. Prema pisanju Telegrafa, Francuz ima džentlmenski dogovor sa Lisicama da će u slučaju da on bude zadovoljan ponudom nekog kluba, oni pristati da razmotre transfer u razumnom cenovnom okviru. Čelsi nije odustao od pokušaja da ga dovede, videćemo da li je njihova ponuda iz kategorije onih zbog koje bi Fofana zatražio transfer.

Situacija se zagreva oko Tima Vernera. Kao favorit je i definitivno iskočio Lajpcig, razmatra se mogućnost kupovine odmah kao i ona o pozajmici s otkupom, sam igrač je već pristao na drastično smanjenje plate da bi se vratio u bivši klub. Čelsi sada pokušava da situaciju iskoristi ne bi li u posao uključio Joška Gvardiola, Lajpcig je na prvu loptu odbio taj predlog ali se pregovori nastavljaju.

Čeka se konkretan potez oko Frenkija de Jonga. Uveliko se piše da bi Holanđanin rado da se preseli na Stamford bridž ukoliko stigne prava ponuda, Barselona nema ništa protiv, Čelsi planira da iskoristi njihovo interesovanje za Sesara Aspiliketu i Markosa Alonsa, te hitnju zbog želje da se proba da se dovede Bernardo Silva, podloge za ozbiljne pregovore ima, sada se čeka da Plavci naprave konkretan potez.

Istovremeno se piše i o dolasku Denzela Damfriza. Poznato je da Inter želi da ga proda, navodno su prvi kontakti uspostavljeni (pojedini mediji čak pišu da je poslata na Meacu prva ponuda koja je odbijena), sada se i tu sa nestrpljenjem čeka epilog.

Posle De Jonga i Damfriza izgleda da je Čelsi blizu da se umeša oko još jednog fudbalera na koga je oko bacio Mančester Junajted. Istina, sve je bilo na nivou inicijalnih razgovora oko Benjamina Šeška ali se sve glasnije govorilo da bi trebalo da usledi i nešto više od toga. U međuvremenu slovenački Sport Klub piše da je Boeli održao sastanak sa agentom mladog napadača koga mnogi porede sa Erlingom Halandom te da su ozbiljne šanse da dres Salcburga zameni Čelsijevim.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet