ATPTenis

Cicipas: Bitan je balans između karijere i privatnog života, što nije bilo lako postići

Grčki teniser izborio je plasman u osminu finala Rolan Garosa savladavši Džona Iznera, pobeda je bila ubedljiva ali sam rezultat mu nije bio u prvom planu.

– Morao sam da odradim svoj posao i da igram svoj tenis. Nisam razmišljao o rezultatu. S obzirom da sam se potrudio i da sam bio posvećen svakom poenu – rezultat je dobar. Igrao sam dobar tenis i bio sam konzistentan u mnogim aspektima svoje igre. Bio sam temeljan i strpljiv. Nisam razmišljao o rezultatu, već sam isključivo bio koncentrisan na igru. Dobro je imati ovakav meč s vremena na vreme, pogotovo kada u meč uđete sa tako mnogo samopouzdanja, verom da možete da struktuirate svoju taktiku i dobro se osećate po pitanju same igre. Nadgradio sam igru kroz prethodno odigrane mečeve, igrao sam dosta dugih razmena i uopšte sam se našao u dosta različitih situacija, što sve utiče na buđenje uma i pronalaženje najboljih prilika i mogućnosti za sebe. Tako da, to je bio odličan performans kada su brojni aspekti u pitanju. Znam da nije trajalo kao par prethodnih mečeva, ali zbog toga treniramo.

Prisutni novinari konstatovali su da je aktivan na društvenim mrežama i interesuju ga zanimljive teme pa su ga pitali da li traga za odgovorom na neko bitno životno pitanje.

– Da li u okviru ATP imate takmičenje za ‚Pitanje godine‘? Mogu odmah da vam ga dam. Za početak bih rekao da vrlo poštujem Top 3 igrače i neverovatan kontinuitet koji su pokazali u poslednjih nekoliko godina. Iako su mnogi u poslednjih nekoliko godina govorili da se nešto krije iza toga, ja u to ne verujem i potpuno ignorišem takve navode. S tim u vezi, pitao sam se kako mogu da postanem bolji sportista? Ti momci su me naterali da postanem bolji. Zaista se pitam šta bih još mogao da pridodam svom životu, što na kraju može da mi pomogne da postignem više u kontekstu karijere. Tako da, svakodnevno se pitam – šta bih još mogao da učinim? Svakako sam se dosta poboljšao kada je način moje ishrane u pitanju. Kada se prisetim svog nekadašnjeg načina ishrane, od pre tri-četiri godine, ne može da se poredi sa ovim što sada praktikujem. Veoma sam profesionalan i svestan toga šta konzumiram i jedem svakodnevno. Dosta sam razmišljao i kada je forma u pitanju. Koliko još mogu da poguram sebe i dovedem svoje telo na nivo na kome će mi biti lako da podnesem fizički pritisak igranja dugih mečeva, posle svakog poena. Naravno, bitan je i balans između karijere i privatnog života, što nije bilo lako postići, ali osećam da sada imam bolju kontrolu nad svojim životom. Fokusiran sam i imam kontrolu, bez previše oslanjanja na ljude koji me okružuju i ono što oni eventualno osećaju. Ističem se malo više nego ranije, što mislim da mi je dosta pomoglo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet