ATPTenis

Cicipas: Kada vas Novak ostavi u prašini, to je uvek dobra lekcija

Ni grčki teniser nije mogao da se suprotstavi Novaku Đokoviću na Australijan openu, dao je sve od sebe ali mu je finale domet, posle meča je rekao da nema za čime da žali.

Ima stvari koje mogu da unapredim i koje sam mogao da uradim bolje danas, s obzirom na uslove. Ali, ne postoji nijedan razlog da me današnji poraz pogodi. Ovo je korak napred. Usmeren sam ka tome da osvojim što više bodova ove sezone, da ostvarim što bolje rezultate, da se borim za najveće trofeje. Stvarno sam uživao u tome kako sam igrao, kakav sam imao stav na terenu, koliko sam bio mentalno stabilan, koncentrisan na svoju igru. Uradio sam sve što sam mogao da bih se suprotstavio Novaku. Moj tim je sve sjajno uradio da bih imao najbolju moguću pripremu i pristup meču. Ne postoji ništa što nisam probao da iskoristim. Ništa što sam mogao bolje da uradim. Uradio sam sve što sam mogao. Znate, Novak je igrač koji vas tera da igrate do svojih krajnjih mogućnosti. I ne vidim sve ovo kao neku kletvu. Ne vidim kao nešto što bi vas iritiralo.

Mnogo pohvala je Cicipas izneo na račun srpskog asa.

Ovo je sjajna stvar za sport, da imate takve takmičare kao što je on, takve šampione. On je jako bitan za sve nas koji želimo da dostignemo taj nivo jednog dana. Kada vas ostavi u prašini, to je uvek dobra lekcija. To me čini boljim igračem. Svaki put kada sam igrao sa njim, moj nivo koncentracije je bio sve veći i veći. Kada igrate protiv njega morate da bude maksimalno posvećeni i fokusirani. Smatram da je ovo vrlo bitan deo moje karijere, da imam tu igrača kao što je Novak, koji mi pomaže da budem sve bolji, da činim sve veće stvari, kada pričamo o igri. Brojevi govore za sebe. Novak ima 22 grend slema, zar ne? Imamo i druge velike šampione kao što su Nadal i Federer, neke od najboljih sportista svih vremena. Blagosloveni smo što imamo tri tako velika šampiona kao što su oni. Mnogo igrača je uticalo na moj razvoj, a Novak je jedan od njih. Gledao sam kako igra još dok sam bio dečak. Stvarno mi se sviđa šta je sve uspeo da uradi sa svojom igrom. Mnogo toga je uspeo svojom posvećenošću, profesionalizmom u svakodnevnom životu. Za mene je sve to bio poziv na buđenje, da radim i ja isto. Mogu samo da učim od njega. Sve to mogu samo da iskoristim.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet