ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Čović: Budžet nam je 11 miliona, Baskonija je Vildozin problem

U trenutku kada je Crvena zvezda objavila da je potpisala, prema sopstvenim rečima, najveći sponzorski ugovor u istoriji srpske košarke, predsednik kluba govorio je o aktuelnostima, pre svega statusu Fakunda Kamapaca.

– Crvena zvezda je uradila sve što je do nas, dobili smo LOC, sa EL postoje još određeni nesporazumi. Obaveze prema Adamsu smo izmirili – neke u potpunosti, neke parcijalno kroz dogovor. Videćemo da li će narednih dana biti otklonjeni ti nesporazumi… Bila je polemika oko para za Kampaca, trošenje državnih para. Budžetska inspekcija je bila tri meseca u klubu, nijednu primedbu nismo imali i to smo i objavili, a nismo videli da su drugi klubovi to uradili. Ne znam ni zašto vi u medijima to ne istražujete. Brojke u vezi s Kampacom su znatno manje nego što su spominjane za neke druge igrače u nekim drugim klubovima, npr.

Prokomentarisao je prvi čovek crveno-belih i tvrdnje predsednika Baskonije da im je Luka Vildoza dužan dva miliona evra.

– Nije dobro ni da mediji prenose dezinformacije kao juče u vezi s Vildozom. Zvezda tu nema nikakve veze, to je obaveza između Vildoze i Baskonije, mi nemamo veze sa time. Što se tiče pojačanja, videćemo. Naravno da neću da vam kažem. Pustiću vas da vi vrtite kroz medije. Radimo na tome, videćemo, Martin je povređen do dva meseca, Ivanović do sredine januara bi trebalo da se priključi ekipi. Nemojte nas stavljati u isti koš, mi nemamo deset stranaca.

Čović je otkrio i koliki je budžet kluba za aktuelnu sezonu.

– Idemo s malo jačim rosterom zbog loših iskustava iz prethodnih godina, recimo na Kupu smo bili sa devet, deset igrača. Uz Meridian, možemo da napravimo dobru finansijsku konstrukciju. Budžet za ovu sezonu, prvi tim sa stručnim štabom, sa sve Kampacom i Vildozom, jeste devet i po miliona. Oko 11 miliona uzevši i pionire i kadete i ostalo. Mislim da ćemo uspeti da zatvorimo taj budžet.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet