ABAEvroligaKK Crvena zvezdaKošarkaVESTI DANA

Čović: Budžet nam je 15,8 miliona, troškovi za igrače oko 10 miliona

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je između ostalog govorio i o budžetu.

Pre njega predednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio da je budžet crno-belih 20 miliona evra.

Budžet Crvene zvezde je 15.777.062 evra. Hajde da kažemo, oko 15 miliona i 800. Troškovi za igrače, po finansijskom fer-pleju Evrolige, ne smeju da pređu 65 odsto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10 milona i 200, tačnije 10.192.738 evra. To je budžet za sezonu 23/24. Naravno, budežet je živa materija u slučaju da dođe do nekih dolazaka ili odlazaka. On će se svakako menjati“, rekao je Čović i dodao:

„Zvezda to poštuje i nadamo se da će drugi poštovati. Mi smo bili pod merama prošle godine, gde su naše komšije bile neormno angažovane da spreče igranje Kampaca. Mi smo izveštaj za prošlu sezonu predali Evroligi. Mislim početkom novembra, krajnji rok je 20. decembar. Jako je zanimljivo da vidimo kako će komisija da komentariše neke druge budžete. Evo, na primer, od naših komšija. Kada dugujete državi 585 miliona dinara državi za porez… Kako?“

Čović je govorio i o dugu Zvezde, koji prema njegovim navodima iznosi 860.00 evra.

„Mi smo od 1.12. do 15.12. uplatili 150.780.902 dinara za porez. Nastavićemo to već u ponedeljak dalje. Mislim da ćemo u narednih mesec-dva, naše obaveze izmiriti“, dodao je Čović.

Govorio je i o slučaju Beogradske arene.

„Beogradska arena, dobro ste rekli, ona je beogradska. Kada sam ja bio gradonačelnik, privodili smo je kraju. Nismo uspeli da je završimo, ali smo je stavili pod krov. Ona je tek delimično završena tamo za 2000. Čini mi se da je pred 5. oktobar SPS držao miting, onaj njihov poslednji. Ona je beogradska, finansirana je beogradskim parama i treba da je koriste svi klubovi. Negde pred koronu, sedeli smo u kancelariji Grbovića, dotični Grbović i ja, Mi iz Zvezde smo rekli da ćemo privremeno izaći iz Arene jer nema publike, nema svrhe, ali da kada se vratimo delićemo sve termine na pola. I u velikoj i u maloj sali. Pružili smo ruku jedni drugima, ali to nije ispunjeno. Mi se ove godine vraćamo u Arenu i treba da se vratimo u malu salu. Čujem da raznorazne dezinformacije, da ima aneks i ostalo. Ili ovaj od juče (Ostoja Mijailović, prim.aut.) laže ili Grbović laže. Grbović nam je dao na uvid kompletnu dokumentaciju. Niti mi imamo potpisan ugovor, niti oni imaju. Treba da se potpišu novi ugovori i nova dokumentacija. Pred našu utakmicu, mislim da je bilo sa Armanijem, nismo imali grejanje. Arena je bila isključena sa daljinskog sistema grejanja. Zbog čega? Pa zbog dugova koje je imala. Pa isto gradska čistoća. Mi u Areni nismo bili tri-četiri godine. Oni su koristile, nisu plaćali, pa je Arena otišla u dugove.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet