EvroligaKK Crvena zvezdaKošarkaVESTI DANA

Čović: Kad se ne napravi rezultat, tad kažu Čović skautirao tim

Rezultati ispod očekivanja u Evroligi naveli su javnost da preispituje sve u Crvenoj zvezdi, od uprave, preko trenera, do pojačanja koja su došla u toku sezone.

Prvo, jako je teško da dovedete igrača u toku sezone. Nije isto kada dovedete nekog, samo da biste ga doveli. Otkad sam u Crvenoj zvezdi igrače dovode treneri i stručni štab. Kada je Duško Ivanović letos pravio tim bila je priča: ‘Evo Duško je napravio skauting’. Kada taj tim nije napravio nekakav rezultat, kako neki pored tastatura očekuju, onda se pričalo: ‘Ne, Čović je skautirao tim’. Da se ne bavimo tim glupostima, struka radi, struka je i sada odlučila da se dovede Gilespi. Gilespi nije igrač koji pušta kišu. On je igrač koji zavisi od igre spojlnih igrača, tačnije od plejmejkera. On je, koliko znam, letos figurirao za centra u Partizanu ako dođe Mirotić. Tako da će Gilespi odraditi svoj posao. Kao što ste videli, on je već odradio dobar deo svog posla na derbiju.

Isto važi i za Džavontea Smarta, za koga se traži strpljenje. Usput, Nebojša Čović je gostujući na Studiju B sasekao tračeve o navodnom odlasku Miloša Teodosića.

Što se tiče Smarta, takođe je odluka stručnog štaba, posle opširnog i dugotrajnog skautiranja, jer nema igrača na tržištu. Smart je prvi put u Evropi i čovek nije vezao ni mesec dana. On je takođe sasvim pristojno odigrao neke utakmice. Biće potrebno vreme i to će doći na svoje mesto. A sad, što se tiče raznih komentara i podmetanja, a od jutros imate da Teodosić ide u Italiju, pa naslovi: ‘Šok za Zvezdu’… Ne možemo da reagujemo u ovom slučaju na bahate izjave još bahatijih, bogatijih nekakvih Italijana koji imaju neke fiksacije. Teo je u Zvezdi, Teo će u Zvezdi i završiti karijeru. Videćemo još kada, kada on bude odlučio.

Zvezda je poražena u prethodnom kolu Evrolige od Barselone, ali su se navijači potrudili da košarkaški svet priča o atmosferi.

Videli ste da mi pravimo stvarno izvanrednu atmosferu i da je ona prirodna atmosfera, da je ona narodna atmosfera, da ona nije veštačka i da nije „kaubojština“. Kao što to primećujemo da neki drugi rade atmosferu radi atmosfere. Mi to onako iz duše i srca na onaj pravi naš narodni način. Mislim da je to i Evropa prepoznala i da je i Evroliga prepoznala. Mislim da je naša atmosfera na utakmicama najbolja, uz uvožavanje i svih ostalih drugih klubova koji se trude da naprave taj marketing.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet