ABAKošarkaVESTI DANA

Čović: Kad vidim šta se događa na nekim utakmicama, stidim se što sam voleo košarku

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je u emisiji „Uranak“ na K1 televiziji, da je velika bruka i sramota incident koji se sinoć dogodio u Zadru, kada su napadnuti član Upravnog odbora i dva člana novinarske ekipe iz Srbije koja je sa delegacijom kluba doputovala iz Barselone.

„Incident je ničim izazvan, ali to je rezultat toga što nisu preduzete neke mere na vreme. Zahvalan sam ljudima u medicinskim i zdravstvenim službama u Zadru. Mi smo najavili Vani (Vana Dundov, predsednica ABA lige, prim. aut.) da ne dolaze navijači, već članovi Uprave, članovi veća sa svojim porodicama i svojom decom“ – rekao je Čović.

Kako kaže, ABA liga ništa nije preduzela.

„Mi smo predložili da se utakmica igra bez publike, jer smo primetili šta je grupa Tornadom radila i tako davala najave za ovaj incident. ABA liga nam nakon incidenta, ništa nije rekla. „Oglasite se, bar kažite žao nam je što se to desilo“. Međutim, oni to „guraju pod tepih“. Međutim, kada gledate utakmice u Beogradu, naše utakmice, recimo sa Partizanom, možete videti da je stepen mržnje mnogo veći nego u Zadru, što je zastrašujuće i ružno. Neke utakmice se pretvaraju u priče kroz razne medije i pretvaraju se u velike performanse. Gotovo svaka utakmica je pretvorena u verbalno nasilje, odnosno, vređanje porodica, vređanje i predsednika države… Tome mora da se stane na put“! – upozorio je on.

Na kraju, poslao je poruku regionalnom takmičenju.

„Vi morate da obezbedite regularnost na takmičenjima. Ja sam u košarci 54, 55 godina i kada vidim neke utakmice, kako se sudi i šta se događa na nekim utakmicama, počinjem da se stidim što sam voleo košarku. Gubimo regularnost, plaši se protivnička ekipa da nekog pobedi i sudije se plaše da proglase da je neko bolji. Vređanje ljudi, to lako možete da rešite. Prvo upozorenje, drugo upozorenje, i kad dođe do trećeg, sudije skidaju pištalje i napuštaju utakmice. To ne možete da uradite Zvezdi, a da nekom drugom ne uradite. To se više ne može nazvati sportom ni košarkom“, izjavio je predsednik crveno-belih

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet