ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Čović: Mi smo domaćinski klub koji se ne rasipa novcem

Prvi čovek crveno-belih još jednom se osvrnuo na priču o centru i finansijama.

– Mi smo domaćinski klub koji se ne rasipa novcem, želeli smo da dovedemo igrača koji će zaista biti pojačanje i ko bi se uklopio u postojeći sastav. Vidite da niko ne pušta igrače i da je prelazni rok bio izuzetno miran. Korona, gust raspored, niko nije spreman da se odrekne igrača…osim za obeštećenja. Mi taj novac I za obeštećenje nemamo. Neki imaju…Jedna od „tekovina“ ove uprave Crvene zvezde je stabilno poslovanje. Naš budžet 2019. godine nije bio najveći u poslednjih 25 godina, kao što ni ove nije najmanji u poslednjih 25 godina, iako nemamo igrače od po 1,5 miliona u ekipi. Način na koji radimo prepoznat je i od Evrolige. Vrlo je jednostavno – imate čiste i stabilne finansije – možete da igrate to takmičenje. Nemate, ne možete. To se zove revizija, kao što i po propozicijama Evrolige, najviše 65 posto godišnjeg budžeta može da ide na plate igrača. Sve ostalo je čisto neznanje i nepoznavanje materije koje kod nekih i razumem jer ne znaju ama baš ništa o košarci.

Atmosfera se podgreva u medijima pred završnicu Kupa Radivoja Koraća.

– KK Crvena zvezda je u mnogo čemu standard na ovim prostorima, i kao takvi smetamo mnogima čak i kada ćutimo. Oglašavamo se samo kada neko iznosi neistine. Sada imamo tu tendenciju da nas gomila bezveznih likova koji nemaju nikakvu težinu u košarci, koji su jednostavno isplivali ko zna odakle i kako, optužuju da kreiramo neku atmosferu pred kup? Nemoj takvi da zamenjuju teze, da nam oni pričaju šta će ko raditi. I na prvom mestu da ne zaborave da za Crvenu zvezdu navijaju milioni ljudi u ovoj zemlji i svetu. Nemam pravo kao predsednik kluba da ćutim, i ne ćutim kada neko pokušava šibicarskim metodama da napadne klub.

Čović je zadovoljan urađenim u dosadašnjem delu sezone.

– Gledajući probleme sa kojima se nosimo, vrlo zadovoljan. Uvek naravno može bolje, ali ako posmatramo celokupnu sliku dobro je, posebno u regionalnoj ligi. U Evroligi smo mogli da zabeležimo neku pobedu više, ali ne bi elaborirao posebno ne nekim neukim ljudima koji se javljaju i misle da mogu bolje. Kada budu igrali to takmičenje, ako ga budu igrali, onda neka komentarišu dupla kola, utakmice sa klubovima koji imaju milionske budžete, mogućnost da koriguju sastave poput klubova koji dovode pojačanja u toku sezone koja vrede kao naš godišnji budžet.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet