ABAKošarkaSrbijaVESTI DANA

Čović: Mi smo vrlo zadovoljni sa državom i sa svim onim što nam je predsednik doneo

Predsednik Crvene zvezde gostujući na TV Prva izjavio je da je još uvek aktuelni šampion regiona i Srbije izuzetno zadovoljan odnosom sa državnim strukturama.

Mi smo vrlo zadovoljni sa državom i sa svim onim što nam je predsednik doneo. Kada Partizan gubi, skandira se Vučiću i Čović Vesni. Da li su predsednik i Čović Vesna krivi što Partizan gubi ili što Partizan ima dug 6.500.000 evra? Jednostavno nismo isti. Mi nismo licemeri, i nikada nećemo biti licemeri. Ja imam dovoljno iskustva, radeći raznorazne poslove, da uvek primetim da ljude koji imaju rezultat i koji primećuju određene stvari i javno ih kažu, kako u politici, tako i u sportu, da se dobijaju zadaci da takvi ljudi treba da budu marginalizovani i diskreditovani. Gospodin Vučić je bio prvi potpredsednik Vlade, kada je država dala da se napravi reprogram poreskih obaveza. Zvezda nije imala reprogram, Partizan je imao, i sada duguje preko pet i po miliona evra. Tada Partizan nije pristao da se prijavi za reprogram. Pa se posle država korektno ponela i dala im dopunski rok. Nismo isti, i nemojte da idemo linijom disciplinovanjem uprave da bismo se borili protiv huligana. Neka svako položi svoje račune i neka svako odgovara za svoje. Ja ću se boriti da Crvena zvezda dobije što više.

Govorio je Čović o još nekoliko tema koje se tiču poslovanja kluba, uz to otkrio i da je četvrta utakmica finalne serije unutar oba kluba imala uvertiru.

– Nama je, a i njima u petak pred četvrtu utakmicu došla budžetska inspekcija. Dobili su odmah sve podatke od 2011. godine, sve što su tražili. Treba da se proveri i koliko ste dobili para od preduzeća koja imaju velike poslove sa državom. Čim pričamo o Zvezdi i čim ona postiže uspehe, Partizan bi da pojede Zvezdu. Ja sam devet godina proveo u Partizanu kao igrač.

Crveno-beli trenutno stabilno posluju ali u obračunima na kraju godine po pravilu beleže gubitak.

Pitam se da li će budžetska inspekcija i kod njih i kod nas proveriti da li su svi zaposleni i svi igrači u stalnom radnom odnosu kao što je po zakonu. Da li plaćaju poreze na penziono, zdravstveno… Zvezda sve to plaća. Zvezda duguje PDV u iznosu od od 67.335.000 dinara, odnosno 572.000 evra. Imamo još mogućnost da se na taj dug računa kamata, pošto se dug proteže od januara 2021. godine. Imamo i spornih 6.941.000 dinara, što smo platili u aprilu 2014. godine. To je ušlo u UPPR, sud je doneo odluku i ne postoji nijedna uprava koja ne sprovodi sudsko rešenje. Crvena zvezda je sve podatke dala na svom sajtu i pružila javnosti. Koliko smo para trošili, koliko smo primali, koliko smo dobili od države, koliko su naknade za igrače, menadžment i stručni štab. Mi smo za 11 sezona potrošili 69.748.000 evra. Od tih para, mi smo našim poslom obezbedili 46.606.000 evra. Država nam je dala 23.141.000 miliona za 11 sezona, država nam je procentualno davala 33% sezonski. Mi smo od Grada Beograda u prošloj sezoni dobili 2.483.000 evra, od države 2.704.000 evra. Dakle, mi smo prošle sezone od države dobili 5.187.000 evra. To su podaci zaključni sa prvim junom 2022. godine. Ja se ponosim time što smo ovako transparentni. 

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet