ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Čović: Plasman na F4 nije isključen, budžet nam je kao tri prosečna fudbalera

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović gostovao je danas na Jutanjem programu RTS-a gde je između ostalog govorio i o ambicijama crveno-belih, kao i budžetu.

Zvezda nije najsjajnije započela ovu sezonu.

Ja nikad nisam zadovoljan, računajući da imamo i takve simpatizere i navijače. Da li je realno ili ne, od nas se očekuje da budemo prvi. Mislim da je košarkaški klub Zvezda od 2012. godine, do danas, naš najuspešniji sprotski klub sa 22 trofeja. Vidim da se neki diče što su za tri godine osvojili jedan trofej i na nebu su. Ono što me raduje to je ponašanje naših navijača, ponašanje na utakmica, a ne vređamo nikoga, ničije porodice, navijamo za svoj klub, a rezultati polako i postepeno dolaze“, kazao je Čović.

Kako kaže, budžet Zvezde je u vrednosti tri prosečna fudbalera.

„Što se tiče budžeta, nije mali, uz veliku zahvalnost državi, jer ništa ne bi postigli bez države, ali kad pogledamo druge sportove, naš budžet je tri prosečna fudbalera. Danas dolazi Mančester, zamislite koliko koštaju iako dolaze sa drugim ili trećim timom. Drugo, tu je još 12 sezona, ima onaj pristup, ko može bolje, ima otvoren poziv da dođe i da radi još bolje”.

I ovog puta je pričao o ambicijama za tekuću sezonu.

“Da osvojimo ABA ligu, domaću i Kup i da u Evroligi napravimo što bolji rezultat. Da bilo je očekivanje F4, to nije isključeno još. Mi smo prošle godine u ovo vreme imali 7-6, pa se nismo planirali. Ove godine imamo lošiji rezultat, 4-9, ali, videćemo. Želim da pozovem naše navijače da u što većem broju dođu na meč sa Albom, vrlo brzo ćemo igrati sa Realom iz Madrida, onda sa Makabijem, ali imamo još jedan problem. Zvezda još nije ušla, na ostale selekcije, u male sale u Areni. Tu imamo probleme, ne možemo da ostvarimo dobre treninge za mlađe selekcije, ženske, nadam se da će se rešiti, ta hala je uzurpirana iako je gradska hala. U velikoj smo se dogovrili, ali se za male moramo dogovoriti. Ne izbacujemo nikog, mislim na Pratizan, ali moramo napraviti dogovor. To su gradske hale, a ne nekog privatnika”, naveo je.

Autor: K.S.

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet