KK Crvena zvezdaKošarkaVESTI DANA

Čović: Prvi smo dogovorili Ponjitku, ružno je što se poriče pomoć države

Predsednik Crvene zvezde se tokom gostovaja u podkastu Luka i Kuzma pozabavio nekim aktuelnim i starim temama, osvrnuvši se na Kup Radivoja Koraća i izjavu Željka Obradovića nakon poraza Partizana u finalu.

– Jako je tužno i ružno što je u izjavi neko poricao pomoć države. Kada je Zvezda izlazila u javnost to su bile eksel tabele i podaci. Tužno je jer pričamo o tome, a ne o izvanrednoj utakmici u Nišu, o pobedi Zvezde, četvrtom Kupu u nizu, da smo imali fenomenalno suđenje mladih sudija. Neke evroligaške sudije su pronašle opravdanje, a bili su na 50. rođendanu Boltauzerove žene. Nikada nijedan naš trener nije pretio nijednom sudiji, niti je imao kapacitet da mu kaže ‘slušaj, ako ne budeš sudio kako ti mi kažemo, nećeš suditi Evrokup i Evroligu’. Trojica mladih sudija su časno sudili, bilo je tu sitnih, normalnih grešaka, ali ni u jednoj grešci niste mogli da vidite kalkulaciju da vuku na našu stranu ili na Partizanovu. To me je podsetilo kada je pokojni gospodin Šaper ’96 godine napravio promenu jednog broja sudija kada je uveo mlade arbitre i to su sada te sudije aktuelne.

Do pre nekog vremena Šabaz Nejpir je bio bolna tačka crveno-belih, Nebojša Čović je pojasnio finansijski deo priče.

– Šabazova plata je 2.100.000 evra. Isplatili smo mu tri plate po 210.000 dolara. Četvrtu i petu isplaćujemo u pet mesečnih rata. Mi plaćamo ukupno 1.050.000 dolara. Lukavi Mesina plaća isto toliko, ali je zato izjavio da se Srbi glođu.

Nedavno je bilo priče da je Duško Ivanović odbio neke ponuđene igrače, a da neke koji su došli nije hteo. Dobili smo javnu potvrdu da je Mateuš Ponjitka pre Partizana imao određeni dogovor sa Crvenom zvezdom koji je propao.

– Pre dolaska Duška Ivanovića u Crvenu zvezdu, rečeno mu je da je Miloš Teodosić opcija. On je birao i Nemanju Bjelicu, a nije hteo Čimu Monekea. Pre Brendona Dejvisa, izabran je Tobi. Imali smo Hauarda… Duško Ivanović je prvi razgovarao sa Ponjitkom i sve se dogovorio do finansijskih elemenata. Nastao je period od tri-četiri dana da Duško nije mogao da da stupi u kontakt sa Ponjitkom i njegovim menadžmentom. Pogađajte šta se desilo? Otišao je u Partizan. Kada je izgubio Ponjitku, uzeo je Hangu. I ne bih to promenio ni sada.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet