ABAKošarkaSrbijaVESTI DANA

Čović: Računica im je da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva predsednik Crvene zvezde istakao je da su prethodnih dana propozicije ABA lige i domaćeg šampionata bile tema obmanjivanja javnosti.

– Svi klubovi su imali mogućnost da glasaju o propozicijama. Početak problema vezan je za početak sezone, u julu smo se dogovorili da završnica ABA lige igra između prva četiri. Bio je predlog da bude osam, ali su Crvena zvezda i FMP reagovali i rekli da nemaju ništa protiv da bude i 12, samo da se poštuje kalendar, s obzirom na to da se spremamo za Evrobasket.

Polemiku su izazvale izjave i neki potezi iz tabora Partizana koji se tiču završnice domaćeg šampionata i načina na koji će se ista odigrati.

– Što se tiče KLS, ona je imala svoja predsedništva i skupštine. Da ne bi bilo mešetarenja koja su zasnovana na lažima, u predsedništvu sede ljudi iz devet klubova. Tu je i predstavnik ostalih klubova Darko Jovićić. Ta priča da su dva kluba preglasala jedan klub nije tačna. Elementarno je da se glasa za, protiv ili uzdržano. Ta teza je laž i neznanje. Predlog završnice takmičenja je proistekao iz predloga Zlatibora i Dinamika u martu ove godine. Klubovi su se mogli izjasniti 17. marta, jednoglasno je usvojen predlog. Međutim, tad počinje cirkusijada, a zasnovana je na tome da se završnica igra kroz format F4. Računica im je da je lakše pobediti Zvezdu u jednoj utakmici nego u plej-ofu. To je istina. Šta god drugi pričali, manipulišu iz neznanja.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet