ABAKošarkaVESTI DANA

Čović: Stvara se atmosfera da je Zvezda najveći problem u regionu

Prvi čovek crveno-belih u intervjuu za Meridian Sport naglasio je da mu smeta atmosfera koja se u regionu stvara povremeno.

– Podrška koju Crvena zvezda ima gde god da igra je velika, tu mislim i na utakmice regionalne lige i jasno je koliko nam znači podrška sa tribina, o tome ne moram ni da govorim. Uvek će biti i neodgovornih pojedinaca koji nanose štetu klubu poput onih koji su razlog za visoku kaznu na utakmici sa Bajernom. Međutim, mnogo više mi smeta atmosfera koja se polako, ali sigurno stvara u javnosti iz pojedinih centara da su Crvena zvezda i njeni navijači najveći problem u regionu i šire, a da sa druge strane imamo “idilu” zajedničke večere uz vino i ćevape. Do prve prilike…

Pita se Čović da li je regionalna liga potrebna ako ne daje prolaz u evropska takmičenja a odudara od nekih principa na kojima je stvarana.

– Nijedan od klubova koji igraju trenutno evropska takmičenja nije tamo na osnovu sportskog uspeha i rezultata u ABA ligi. Koji su onda sportski motivi za ostale klubove, i merilo za igranje u regionu? Ova liga može da bude benefit za sve, ali samo ako je očuvamo u izvornom obliku i uložimo zajednički napor da je održimo u skladu sa dogovorima sa Skupština koje imamo svi klubovi i njeni vlasnici.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet