KošarkaSrbijaVESTI DANA

Čović: Zaslužujemo A licencu, Partizan pokazatelj neozbiljnosti

Nebojša Čović nastavlja rat sa crno-belima.

Današnja sednica KLS delovala je kao korak u pravcu ozdravljenja srpske košarke. Barem je tako prezentovano. U sezoni 2025-26 bilo bi oformljeno takmičenje koje bi imalo prohodnost ka Evroligi i Evrokupu, te bi srpski klubovi najverovatnije napustili ABA ligu. Ipak, znajući situaciju u srpskoj košarci, sve ovo treba uzeti sa dozom rezerve. Tim povodom se oglasio predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, koji je etiketirao Partizan kao glavnog krivca za loše stanje srpske košarke.

„Imali smo dobre i konstruktivne sednice Predsedništva i Skupštine KLS, bavili smo se Statutom, novim propozicijama, listama delegata, sudija i kontrolora. Dogovoreno je da KLS pokrene inicijativu o formiranju profesionalne KLS za dve sezone, da se kroz nju dođe do eventualne prohodnosti u evropska takmičenja. Poenta je da se na vreme počne sa pripremama za to, da ne bude da spavamo dok se događaju promene u evropskoj košarci.

I ono što je takođe interesantno, odlučeno je da KLS traži od ABA lige, s obzirom na to da u tom rangu može da igra najviše šest klubova iz Srbije, da taj šesti direktno uđe iz ABA 2 lige. U suprotnom, postavlja se pitanje zašto bi klubovi iz Srbije igrali u ABA 2 ligi. Zašto? Da bi prošli kao Zlatibor? Ako kažete da je maksimum šest iz jedne države, neka se i druge države bore da imaju šest predstavnika, svako ima to pravo, pa ko može neka se izbori.

Partizan prošle godine je odustao od Superlige, a ove napravio reprizu. To je pokazatelj kolika je neozbiljnost KSS po tom pitanju. Olimpijakos je nešto slično uradio, pa zna se kako je kažnjen, ali izlišno je da pričam o tome, ja sam na tu temu već rekao sve šta sam imao.“

Jedna od tema koja se često pominje je i A licenca, za koju Čović misli da je Zvezda odavno zaslužila.

„I dalje sam jasan u tome. Mislim da smo svojim desetogodišnjim radom pokazali i dokazali da imamo konkurentne timove sa značajno nižim budžetima nego neki evropski klubovi, tako da čekamo sve te odluke koje bi trebalo da se dogode u naredne dve sezone. Kao što vidite, sve će se znati u naredne dve godine i nije slučajno da je rok od dve godine vezan i za naše projekcije i našu KLS.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet