FudbalSrbijaVESTI DANA

Da li će Srbija u Kataru nositi dres koji je predmet podsmeha?

Dres fudbalske reprezentacije Srbije naišao je na veliki broj negativnih komentara, može se reći opravdano.

Javnost je zgrožena dizajnom opreme i zabrinuta da će „orlovi“ u toj opremi nastupati u Kataru, ali ono što raduje je da je još uvek reč samo o replici dresa.

FSS je objasnio da će dres Srbije dobiti novi dizajn grba, a prva verzija novog dresa pojavila se još 2021. godine u javnosti.

Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola„, rekli su ranije iz FSS.

Ipak, nakon što je javnost dala svoje mišljenje o izgledu dresa, iz FSS je stiglo uveravanje da će novi dresovi biti neuporedivo lepši od prvobitne replike. Za sada nije poznato kako će izgledati, ali je sada jedino poznato da će krajem avgusta zvanično biti promovisani.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet