FudbalSvetsko prvenstvo

Dalić: Nikad nemoj Hrvata potceniti

Hrvatska je nakon boljeg izvođenja penala uspela da se plasira u četvrtfinale Svetskog prvenstva, u regularnom delu bilo je 1:1 protiv Japana, a onda je u penal seriji fantastičan na golu bio Dominik Livaković koji je zaustavio tri udarca sa bele tačke.

„Bila je teška utakmica, borbena, kvalitetna… Mislim da smo dobro odigrali, baš kako je trebalo protiv ovakvog protivnika. Ući među osam najboljih na svetu je veliki rezultat, borili smo se celu utakmicu i na kraju smo nagrađeni. Tokom prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo onda sami sebe doveli u probleme kratkim dodavanjima na sredini terena koja su omogućila Japancima kontranapade, a nama unela nervozu. Nakon toga smo primili gol iz prekida što nam se dugo vremena nije dogodilo i morali smo da se čupamo“, rekao je Dalić.

Selektor Hrvatske je izjavio da su Japanci mislili da će lako na kraju izaći sa Hrvatskom, ali on je dodao da nikada ne treba potceniti Hrvate.

„Dogovorili smo se da nema više tih kratkih dodavanja i da pokušamo više preskakati igru. Kad god smo to uradili, došli smo u izglednu situaciju. Protivnik je u najavama govorio kako će mu biti lako s Hrvatskom, ali nikad nemoj Hrvata potceniti. Ko god je to uradio, na kraju je zažalio. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni i vredni“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet